Tennis Tracker: Djokovič je nejstarší světovou jedničkou, Bouzková double v Bogotě nezíská

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Djokovič je nejstarší světovou jedničkou, Bouzková double v Bogotě nezíská

Novak Djokovič je nejstarší světovou jedničkou
Novak Djokovič je nejstarší světovou jedničkouProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 7. dubna?

Hlavní události

18:08Hubert Hurkacz zakončil svůj nejpovedenější týden na antuce ziskem celkově 8. titulu. Sedmadvacetiletý Polák dobyl portugalský Estoril, kde si ve svém jubilejním 10. finále poradil 6:3, 6:4 se Španělem Pedrem Martínezem.

Sestřih zápasu

Hubert Hurkacz vyhrál první antukové finále
Livesport

17:59Matteo Berrettini už na třetím turnaji po půlroční pauze zaviněné zraněním kotníku ukončil téměř dvouleté čekání na 8. titul. Sedmadvacetiletý Ital ovládl antuku v marocké Marrákeši, ve finále porazil 7:5, 6:2 španělského obhájce titulu Roberta Carballése a stvrdil svůj návrat do TOP 100.

Sestřih zápasu

Matteo Berrettini vyhrál finále s Robertem Carballésem
Livesport

12:30Novak Djokovič se dnes stal nejstarší světovou jedničkou v historii žebříčku ATP. Srbskému tenistovi a majiteli rekordních 24 grandslamů je 36 let 321 dní, čímž o jeden den překonal Švýcara Rogera Federera

05:48 – Marie Bouzková na antukovém turnaji WTA v Bogotě šestý deblový titul nezíská a v neděli nezabojuje o premiérový double. Krátce po postupu do finále dvouhry skončila v semifinále  čtyřhry, v níž se španělskou kamarádkou Sarou Sorribesovou podlehly 3:6, 6:1, 7:10 Španělce Cristině Bucsaové s Ruskou Kamillou Rachimovovou.

Další zprávy

23:26Ben Shelton podruhé v kariéře vyhrál turnaj ATP. Americký mladík potvrdil roli nasazené jedničky na domácí půdě v Houstonu, kde ve finále zdolal 7:5, 4:6, 6:3 krajana a obhájce titulu Francese Tiafoea a vítězně zakončil svůj nejpovedenější týden na antuce.

21:55Danielle Collinsová dokázala jako první od roku 2013 vyhrát dva turnaje během dvou týdnů na dvou různých površích. Osm dní po životním triumfu na hardu v Miami ovládla také antukový podnik WTA 500 v Charlestonu, kde výjimečný úspěch stvrdila jednoznačnou finálovou výhrou 6:2, 6:1 nad ruskou šampionkou z roku 2017 Darjou Kasatkinovou a zopakovala 11 let starý počin slavné krajanky Sereny Williamsové. Američanka, jež po sezoně ukončí kariéru, zároveň zaznamenala svou rekordní sérii 13 výher v řadě.

20:52Marie Bouzková prohrála už pátý ze šesti finálových zápasů a dál čeká na první triumf mimo domácí prostředí. V Bogotě nejvýše nasazená Češka nestačila v prvním finále na antuce na domácí Camilu Osoriovou, která zvítězila 6:3, 7:6 a po vítězství v roce 2021 získala i svou druhou trofej právě v kolumbijské metropoli.

19:42 – V Monte Carlu odstartoval první letošní turnaj Masters 1000 na antuce a hned první den ze soutěže vypadl loňský semifinalista a 13. hráč světa Taylor Fritz. Americký tenista nestačil na Itala Lorenza Musettiho, kterému podlehl 4:6, 4:6. 

09:42 – 30letá Američanka Danielle Collinsová se dokázala dostat se do finále dvou turnajů na dvou různých površích během dvou týdnů (tvrdý povrch v Miami a antuka v Charlestonu) jako teprve pátá tenistka za posledních 15 let a první od roku 2013. Naposledy se to povedlo Simoně Halepové na antuce v Norimberku a na trávě v Hertogenboschi, Rumunka tehdy oba turnaje vyhrála.

01:01 – Marie Bouzková na podniku WTA 250 v kolumbijské Bogotě porazila 6:4, 7:6 Rusku Kamillu Rachimovovou, potřetí vylepšila své antukové maximum a pošesté v kariéře postoupila do finále. O druhý titul si pětadvacetiletá Češka zahraje s domácí šampionkou z roku 2021 Camilou Osoriovou (H2H 2:0).

00:36 – Frances Tiafoe na domácí antuce v Houstonu porazil 6:2, 7:6 Itala Luciana Darderiho, poprvé od loňského US Open vyhrál tři zápasy po sobě a postoupil do finále. O premiérové obhájení titulu a celkově 4. triumf se šestadvacetiletý Američan utká s krajanem Benem Sheltonem (H2H 0:1).

00:07 – Danielle Collinsová v Charlestonu porazila dvakrát 6:3 Řekyni Mariu Sakkariovou a týden po triumfu na hardovém podniku WTA 1000 v Miami postoupila do finále antukového turnaje WTA 500. Třicetiletá Američanka neprohrála už 12 zápasů v řadě, čímž vyrovnala svou nejdelší vítěznou šňůru z léta 2021. O celkově čtvrtý titul si zahraje s ruskou šampionkou z roku 2017 Darjou Kasatkinovou (H2H ).