Tennis Tracker: Gauffová v roli spasitelky. Zažije US Open po šesti letech domácí radost?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Gauffová v roli spasitelky. Zažije US Open po šesti letech domácí radost?

Coco Gauffová si zahraje finále US Open.
Coco Gauffová si zahraje finále US Open.Reuters
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 8. září?

23:56Novak Djokovič je stejně jako před pár měsíci ve Wimbledonu jediný krok od vyrovnání absolutního rekordu v počtu grandslamových trofejí, který drží Margaret Courtová. Mužský rekordman si poradil 6:3, 6:2, 7:6 s domácím mladíkem Benem Sheltonem, už podesáté postoupil do finále US Open a prošel do závěrečného kola všech čtyř letošních majorů. O čtvrtý triumf v tomto dějišti si v neděli zahraje s Carlosem Alcarazem, nebo Daniilem Medveděvem.

20:16Rajeev Ram s Joem Salisburym jako první mužský pár po více než 100 letech ovládli tři ročníky US Open po sobě, jako poslední tento úspěch zaregistrovali domácí tenisté Maurice McLoughlin a Tom Bundy v letech 1912-14. Američan s Britem ve finále zdolali 2:6, 6:3, 6:4 indicko-australskou dvojici Rohan Bopanna, Matthew Ebden a získali 11. společnou trofej, čtvrtou z grandslamů.

14:27Vít Kopřiva na antuce v rakouském Tullnu deklasoval dvakrát 6:1 Bulhara Dimitara Kuzmanova, s nímž vyhrál i třetí vzájemný zápas, a pojedenácté v kariéře postoupil do semifinále challengeru. O teprve třetí finále si pár týdnů po červencovém triumfu ve Veroně zahraje s třetím nasazeným Němcem Maximilianem Martererem (h2h 2:0).

13:49Tomáš Macháč na challengeru ve francouzském Cassis porazil 7:6, 6:1 Španěla Alejandra Mora a postupem do semifinále obhájil loňský výsledek. O finále na Azurovém pobřeží si čtvrtý nasazený Čech zahraje s domácí turnajovou jedničkou Alexandrem Müllerem, nebo Italem Giuliem Zeppierim.

12:43 – "Coco se velmi dobře pohybuje, skvěle podává. Nemá co ztratit a ví, že bude mít podporu publika. To z ní dělá opravdu těžkou soupeřku. Finále Australian Open mi snad pomůže projít si všemi těmi emocemi, tohle finále bude jiné. Vím, jaké emoce očekávat a jak s nimi zacházet," řekla Aryna Sabalenková směrem k sobotnímu finále US Open proti domácí Coco Gauffové.

08:21Aryna Sabalenková jako teprve třetí tenistka v open éře vyhrála grandslamové semifinále ve dvouhře žen navzdory prohranému prvnímu setu poměrem 0:6. Američanku Madison Keysovou v noci ze čtvrtka na pátek zdolala 0:6, 7:6, 7:6.

07:45Coco Gauffová se jako teprve čtvrtá americká teenagerka po Chris Evertové, Martině Navrátilové a Andree Jaegerové prodrala do finále grandslamu na dvou různých površích. Loni na antukovém French Open ji o triumf připravila Šwiateková, v sobotu na US Open bude čelit Aryně Sabalenkové.

06:56Aryna Sabalenková teprve podruhé ze sedmi pokusů zvládla semifinále na grandslamovém turnaji. Na US Open překonala své maximum z předchozích dvou ročníků poté, co zdolala 0:6, 7:6 (7:1), 7:6 (10:5) domácí finalistku z roku 2017 Madison Keysovou, přestože prohrávala 0:6, 3:5 a 0:15. O druhou trofej z majorů a potvrzení posunu na post světové jedničky si vítězka lednového Australian Open zahraje s další Američankou Coco Gauffovou (h2h 2:3).

06:13 – Gauffová může na newyorské dvorce vrátit americkou radost znovu po šesti letech. Poslední domácí vítězkou US Open je totiž Sloane Stephensová, která ve finále v roce 2017 zdolala krajanku Madison Keysovou. Od vítězství aktuálně 36. hráčky světa si zahrála o celkový triumf na kurtu Arthura Ashe dvakrát Serena Williamsová, ani v jednom případě však neuspěla.

03:57 – Karolína Muchová na US Open své grandslamové maximum nevyrovnala. V semifinále sedmadvacetiletá Češka podlehla v souboji poražených finalistek posledních dvou ročníků Roland Garros podobně jako před pár týdny ve finále v Cincinnati domácí Coco Gauffové, v New Yorku v utkání na téměř hodinu přerušeném protestujícím divákem prohrála 4:6, 5:7. Devatenáctiletá Američanka si o první grandslamový titul zahraje s Arynou Sabalenkovou, nebo krajankou Madison Keysovou.