Barák skóroval a Fiorentina jde do čtvrtfinále italského poháru proti Zimově Turínu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barák skóroval a Fiorentina jde do čtvrtfinále italského poháru proti Zimově Turínu

Barák skóroval a Fiorentina jde do čtvrtfinále italského poháru proti Zimově Turínu
Barák skóroval a Fiorentina jde do čtvrtfinále italského poháru proti Zimově TurínuProfimedia
Fotbalisté Fiorentiny porazili na svém hřišti Sampdorii 1:0, díky čemuž si zajistili místo ve čtvrtfinále Coppa Italia. O postupu Fialek rozhodl již ve 25. minutě nádherným gólem z voleje český reprezentant Antonín Barák (25), který tak oslavil nejlepším možným způsobem návrat do základní sestavy poté, co zápas minulého kola Serie A strávil pouze na lavičce náhradníků.

Začátek zápasu mnoho atraktivní podívané nepřinesl. Více u míče byli ale dle očekávání hráči Fialek, kteří se však horko těžko dostávali k zakončení. První pořádnou šanci mohli podporovatelé týmu z města umění vidět až ve 25. minutě.

Na centr z levé strany si nejprve naskočil Luka Jovič, od kterého se míč odrazil pouze do prostoru za ním, kde nejlépe zareagoval český reprezentant Barák a skvělým volejem propálil vše, co mu stálo v cestě. Mozkem většiny akcí La Viola byl Alfred Duncan. Na centr ghanského záložníka si ještě před pauzou naskočil Christian Kouamé, jenž ale zapomněl seřídit svou mušku a bránu minul.

Utkání Fiorentina – Sampdoria 1:0

Stejný hráč mohl skórovat i zkraje půle druhé, tentokrát jeho zakončení sice mířilo mezi tři tyče, brankáře však nepřekonalo. Sampdoria, i přes jednogólové manko z prvního poločasu, nepředstavovala pro domácí téměř žádné nebezpečí. Chyba byla především v záloze. Středová řada fialových byla daleko běhavější a důraznější, navíc skvěle podporovala útok. V závěru se domácí hráči zatáhli a snažili se ubránit nejtěsnější možné vedení, což se jim nakonec podařilo i díky červené kartě Jeisona Murilla v nastaveném čase.

Fiorentina tak potvrdila roli favorita a postoupila do čtvrtfinále italského poháru, kde na ni bude zkraje února čekat Turín FC, který dnes překvapivě porazil AC Milán na jeho hřišti v prodloužení a to  i přesto, že dohrával v deseti hráčích.