Němci musí trenéra pro domácí ME hledat dál. Völler povede reprezentaci jen proti Francii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Němci musí trenéra pro domácí ME hledat dál. Völler povede reprezentaci jen proti Francii

Völler nebude ve vedení dlouho
Völler nebude ve vedení dlouhoReuters
Sportovní manažer německého národního týmu Rudi Völler (63) prohlásil, že nemá v úmyslu pokračovat jako nástupce Hansiho Flicka (58) v pozici trenéra německého národního týmu. V zápase proti Francii podle svých slov pouze cítil povinnost pomoci reprezentaci. "Je to pro mě záležitost jednoho zápasu," uvedl.

Völler, mistr světa z roku 1990 a trenér německého národního týmu v letech 2000 až 2004, uvedl, že se na lavičku reprezentace vrací pouze na jeden zápas, aby pomohl týmu v mezidobí, než se najde nový trenér. "Cítil jsem povinnost pomoci. Mým cílem je podpořit nového trenéra, stejně jako jsem to udělal s Hansi Flickem, ale doufám ale, že s lepšími výsledky,"uvedl.

Flick u národního týmu skončil den po sobotní domácí prohře 4:1 s Japonskem. Jeho dvouleté působení na lavičce reprezentace tak skončilo devět měsíců před plánovaným vrcholem v podobě domácího evropského šampionátu. 

Flick v roce 2020 získal s Bayernem Mnichov šest různých trofejí, na lavičce národního týmu ale zdaleka tak úspěšný nebyl. Německo loni propadlo na mistrovství svět v Kataru, kde vypadlo již v základní skupině a pod Flickovým vedením vyhrálo jen čtyři z posledních 17 zápasů. Nyní poprvé po 38 letech prohrálo třikrát za sebou.

"Opravdu jsem to nechtěl dělat, ale vím jak tým funguje a jsem si vědom situace, v níž se momentálně nacházíme. I přes to mě museli přesvědčit," řekl Völler o svém dočasném jmenování a dodal, že Německý fotbalový svaz (DFB) najde vhodného trenéra, co nejdříve, aby měl čas připravit tým na domácí šampionát.

"Najdeme takového trenéra, který tu práci bude dělat celým srdcem a duší. Je důležité, abychom rychle změnili atmosféru v týmu. Věříme tomu, že s novým trenérem to bude možné," uvedl zkušený fotbalový funkcionář. 

Podle Völlera se tým nedokázal vzpamatovat ze zklamání, které přinesl krach v Kataru. "Ta tíha brzkého vyřazení ze světového šampionátu byla opravdu zdrcující. Nový trenér, který dokáže věci posunout a přijde i s nějakými novými nápady, je v naší situaci nesmírně důležitý," řekl.