Karvinský Krčík dal první ligový gól kamarádovi z dětství. Dalekonosné střele ale nevěřil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Karvinský Krčík dal první ligový gól kamarádovi z dětství. Dalekonosné střele ale nevěřil
Slovenský obránce Dávid Krčík se poprvé střelecky prosadil ve FORTUNA:LIZE.
Slovenský obránce Dávid Krčík se poprvé střelecky prosadil ve FORTUNA:LIZE.Profimedia
Pro karvinského obránce Dávida Krčíka byl sobotní premiérový gól ve FORTUNA:LIZE na hřišti Teplic (2:2) o to pikantnější, že ho vstřelil svému kamarádovi z dětství Richardu Ludhovi. Po utkání 22. kola zároveň přiznal, že příliš šancí své dalekonosné střele původně nedával. Slezané i díky trefě slovenského stopera získali na jaře první bod a po 451 minutách ukončili čekání na branku.

Teplice – Karviná 2:2

Krčík ve 14. minutě napřáhl ze zhruba 30 metrů a nikterak umístěnou střelou překvapil nejistého Ludhu, jenž při třetím startu v české lize poprvé inkasoval. "Oba pocházíme z Prievidzy, vyrůstali jsme spolu. Hned mi vyčítal, proč jsem dal takový gól zrovna jemu," prozradil po zápase.

"Mám tyhle situace rád i na tréninku. Viděl jsem před sebou volný prostor a v hlavě jsem měl jenom to, abych přebral přihrávku a trefil bránu. Richard pak říkal, že vůbec nic neviděl přes obránce a ani nečekal, že vystřelím. Osobně jsem si myslel, že to spíš gól nebude, ale když pak trochu zamrzl, tak jsem své myšlenky přehodnotil," usmíval se bývalý hráč Liptovského Mikuláše a Jihlavy.

Krčík byl v Teplicích nejlépe hodnoceným hráčem Karviné.
Krčík byl v Teplicích nejlépe hodnoceným hráčem Karviné.Livesport

Teplice srovnaly po změně stran zásluhou penalty Daniela Fily a gólu Mohameda Yassera. Egyptský útočník na polovině hřiště obral o míč Aboubacara Traorého, kličkou oklamal i Krčíka a prudkou ranou na přední tyč prostřelil Holce. "Jásir je na svou výšku i rychlý, udělal to opravdu dobře. Nejprve si to dal na pravačku, naznačil střelu a pak to přehodil na levou a pěkně to trefil," ocenil Krčík.

Předposlední Karviná prohrála první tři jarní zápasy shodně 0:3, navíc všechny doma. Na vítězství čeká v lize už devět utkání, podle Krčíka by ale mohl být dnešní duel na Stínadlech zlomový.

Vybrané statistiky utkání.
Vybrané statistiky utkání.Livesport

"Po katastrofálním vstupu do jara jsme rádi za každý gól. V předchozích zápasech jsme měli nějaké šance, ale nedokázali jsme nic proměnit, což nás neustále trochu sráželo. Teď jsme konečně skórovali, a i když to Teplice otočily, nesložili jsme se a alespoň jsme vyrovnali. Bod je dobrý, ale potřebujeme už uhrát i tři," dodal slovenský obránce.

Tabulka FORTUNA:LIGY