Livesport jedenáctka 24. kola: Všechny plzeňské hvězdy zastínil slávista Jurečka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 24. kola: Všechny plzeňské hvězdy zastínil slávista Jurečka
Václav Jurečka znovu útočí na korunu pro krále střelců.
Václav Jurečka znovu útočí na korunu pro krále střelců.Profimedia
Nejlepší jedenáctku kola fotbalové ligy, která je sestavována na základě známek Livesportu, tentokrát ovládli slávisté. Do výběru se dostali hned čtyři a útočník Václav Jurečka (29) si za svůj ofenzivní výkon proti Teplicím dokonce odnesl nejvyšší známku v tomto kole. Zastínil tak trio plzeňských tahounů, kteří řídili čtyřbrankovou demolici Sparty.
Nej tým kola.
Nej tým kola.Livesport

Brankář

Petr Mikulec (Mladá Boleslav) 8,9

Zejména v prvním poločase měl v Ďolíčku co dělat. Připsal si pět zákroků a pomohl svému týmu čistým kontem.

Obránci

Tomáš Vlček (Slavia) 8,0

Proti Teplicím byl aktivní hlavně směrem do ofenzivy. Podstoupil sedm útočných soubojů a poslal do pokutového území pět centrů.

Filip Čihák (Hradec Králové) 8,6

Hlavou otevřel skóre a nasměroval Hradec k vítězství v derby s Pardubicemi. Byl přesný při rozdávání dlouhých míčů. Zkazil totiž pouze tři ze 13.

David Štěpánek (Jablonec) 8,3

V 61. minutě si skvěle naběhl na zadní tyč a rozhodl o vítězství svého týmu v Uherském Hradišti. Získal celkem devět míčů, z toho tři na polovině soupeře. 

Záložníci

Jan Suchan (České Budějovice) 8,2

Dal dva góly a zejména ten z přímého kopu v 75. minutě stál za to. Adresoval celkem sedm přihrávek do finální třetiny hřiště a čtyři do vápna.

Lukáš Červ (Plzeň) 8,5

V 62. minutě se asistencí podílel na trefě nejlepšího ligového kanonýra Šulce. Hned sedmkrát získal míč na útočné polovině Sparty.

Conrad Wallem (Slavia) 8,8

Vstřelil pátý gól v sezoně, když se s míčem krásně otočil na hranici šestnáctky, předtím přihrál na trefu na 2:0. Ve vápně soupeře se s míčem potkal hned 10krát.

Cheick Souaré (Plzeň) 8,3

Na demolici Sparty se podílel gólem a asistencí. Zaznamenal také tři přihrávky do pokutového území.

Útočníci

Matěj Jurásek (Slavia) 8,2

Gólový účet zápasu otevřel dvěma výstavními trefami během čtyř minut. Zajímavé je, že se ani jednou nepokusil o driblink.

Tomáš Chorý (Plzeň) 8,2

Spartu pokořil prvním i posledním zásahem utkání, které dělila necelá půlhodina. K tomu všemu mu stačily pouze dvě střely.

Jurečkovy statistiky proti Teplicím
Jurečkovy statistiky proti TeplicímProfimedia / Livesport

Václav Jurečka (Slavia) 9,0

Před brankou Teplic byl po celý zápas velmi aktivní. Podstoupil 16 ofenzivních soubojů, čtyřikrát připravil palebnou pozici pro své spoluhráče a sám vystřelil pětkrát.