Fritz vyhrál bitvu debutantů s Augerem-Aliassimem a je v semifinále Turnaje mistrů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fritz vyhrál bitvu debutantů s Augerem-Aliassimem a je v semifinále Turnaje mistrů
Fritz vyhrál bitvu debutantů s Augerem-Aliassimem a je v semifinále Turnaje mistrů
Fritz vyhrál bitvu debutantů s Augerem-Aliassimem a je v semifinále Turnaje mistrůAFP
Taylor Fritz (25) v Turíně udolal v souboji nováčků 7:6, 6:7 a 6:2 Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea (22) a při svém debutu na Turnaji mistrů postoupil do semifinále. V něm Američan vyzve pětinásobného šampiona Novaka Djokoviče (35).

Poslední zápas Zelené skupiny dlouho nabízel úspěšné gamy hráčů na servisu. Během prvních dvou setů se k brejkbolům dostal pouze Auger-Aliassime, ale ani jednu ze tří šancí ve druhé hře druhé sady nevyužil. Rozhodovaly tak tie-breaky. První získal Fritz a ve druhém vedl 4:2, jenže udělal první dvojchybu, znervózněl a zápas neukončil.

Američan přesto našel cestu k vítězství. Za stavu 3:2 ve třetím dějství se dostal k prvním brejkbolům, celkově čtvrtou příležitost proměnil v premiérový brejk utkání a náskok už nepustil. Duel ukončil ziskem čtyř gamů v řadě a po 2 hodinách a 47 minutách boje zvítězil 7:6, 6:7 a 6:2.

Utkání Auger-Aliassime - Fritz 6:7, 7:6, 2:6

"Byl to neuvěřitelný zápas. Na to, v jakých podmínkách se tu hraje, jsme předvedli spoustu dlouhých výměn. Oba jsme dobře podávali a jsem moc rád, že jsem v závěru našel cestu k vítězství," radoval se unavený Fritz.

První americký účastník Turnaje mistrů od roku 2018 (John Isner v Londýně) se stal prvním americkým semifinalistou od roku 2017 (Jack Sock v Londýně). Posledním finalistou byl v roce 2006 James Blake (Šanghaji) a posledním šampionem se stal již v roce 1999 Pete Sampras (Hannoveru).

"Jsem moc šťastný, že jsem sem mohl vůbec přijet. Věděl jsem, že to tady bude hodně těžké, ale odehrál jsem tři velmi dobré zápasy a teď jsem nadšený, že jsem mezi čtyřkou nejlepších," dodal rodák z Kalifornie, který vyrovnal letošní bilanci s hráči elitní desítky na 6-6.

V semifinále Fritz vyzve pětinásobného vítěze Turnaje mistrů Srba Novaka Djokoviče, kterého v pěti vzájemných duelech ani jednou neporazil. Potrápit ho dokázal jen na loňském Australian Open.