Američané vyhráli mistrovství světa do 18 let, Kanada připravila Slovensko o bronz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Američané vyhráli mistrovství světa do 18 let, Kanada připravila Slovensko o bronz

Američtí hokejisté jsou šampiony.
Američtí hokejisté jsou šampiony.twitter.com/IIHFHockey
Hokejisté USA otočili finále mistrovství světa hráčů do 18 let a porazili Švédsko 3:2 v prodloužení. Američané prohrávali s obhájci titulu po dvou třetinách 0:2, ve třetí části ale vyrovnali a v prodloužení duel rozhodl v čase 62:20 útočník Ryan Leonard. Bronz získala Kanada, která porazila Slovensko 3:4 v prodloužení.

Utkání USA – Švédsko 3:2p

Reprízu finále z předešlého šampionátu začali lépe Švédové, kteří stejně jako Američané před dnešním dnem na turnaji vyhráli všechny zápasy. V 10. minutě je posunul do vedení Elliot Stählberg.

Ve druhé třetině přidal druhou branku v přesilovce Noel Nordh, ale Seveřanům to nestačilo. V 50. minutě nejprve snížil Danny Nelson a necelé čtyři minuty před koncem v početní výhodě vyrovnal Cole Eiserman.

Finále se stejně jako předchozí zápas o bronz muselo prodlužovat. Při hře tři na tři jej rozhodl osmým gólem na turnaji Leonard.

Utkání Slovensko – Kanada 3:4p

Dramatickou bitvu o bronz rozhodl v 68. minutě svou druhou brankou šestnáctiletý útočník Macklin Celebrini. Gólem a třemi asistencemi se na výhře podílel Matthew Wood.

Slovensko mělo blízko k třetí medaili na MS této věkové kategorie a prvnímu cennému kovu od roku 2003. Svěřenci trenéra Tibora Tartala dokázali na začátku třetí třetiny zásluhou Petera Císara vyrovnat na 2:2 a v 56. minutě je posunul do vedení Daniel Jenčko. Kanada ale v power play vyrovnala, 70 sekund před koncem základní hrací doby se o to postaral Wood.

V prodloužení mohly rozhodnout oba týmy. Hrdinou zápasu se stal Celebrini, jenž při hře tři na tři využil Woodovu přihrávku, dostal se před brankáře Urbana a bekhendovým blafákem duel ukončil.