Rangers slaví hladký postup do čtvrtfinále play off NHL, Rittich prohru Kings neodvrátil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rangers slaví hladký postup do čtvrtfinále play off NHL, Rittich prohru Kings neodvrátil

Rangers zvládli přejít přes Capitals nejrychlejší možnou cestou.
Rangers zvládli přejít přes Capitals nejrychlejší možnou cestou.Profimedia
Brankář David Rittich (31) neodvrátil těsnou prohru Los Angeles 0:1 ve čtvrtém zápase série proti Edmontonu. Kings prohrávají v prvním kole play off NHL 1:3 na zápasy, Rittich předvedl 12 zákroků. Naopak nejlepší tým základní části New York Rangers je prvním postupujícím, s Washingtonem si poradil 4:2 a sérii ukončil v nejkratším možném čase. K postupu mají blízko také hráči Vancouveru a Colorada.

Los Angeles – Edmonton 0:1

Hokejisté Edmontonu na Ritticha vyslali pouhých 13 střel a Los Angeles mělo výraznou převahu s 33 pokusy, na gólmana Stuarta Skinnera ale nevyzrálo. Český brankář nastoupil ve vyřazovací části poprvé a inkasoval jediný gól ve 32. minutě od Evana Boucharda v přesilové hře. Úspěšnost zákroků měl Rittich přes 92 procent, to se jeho konkurentovi Camu Talbotovi v předchozích třech duelech nepovedlo ani jednou.

"Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého a to se potvrdilo. Důležité je, že jsme našli cestu k vítězství," uvedl Skinner po prvním čistém kontě v play off.

Washington – NY Rangers 2:4

Pouhé čtyři zápasy stačily Rangers na postup mezi nejlepší osmičku NHL. V prvním kole play off Washingtonu nedali šanci a potvrdili pozici nejlepšího týmu základní části. Ve čtvrtém zápase si za postupem šli od první minuty, kdy otevřel skóre Kaapo Kakko. Washington zásluhou Martina Fehérváryho srovnal na 1:1, ani jednou se ale nedostali do vedení a po dvou brankách ze třetí třetiny prohráli.

"Celá série potvrdila, že jsme výborný tým. V zápasech, jako byl ten dnešní, jsme prokázali, že i když se nám nedaří, tak dokážeme dělat správně i ty malé věci, které rozhodují. Samozřejmě jsme se mohli opřít o Igora (Šesťorkina)," uvedl střelec druhého gólu Rangers Vincent Trocheck.

Vítěznou branku dal v přesilové hře v čase 43:21 Artěmij Panarin a prosadil se podruhé v tomto play off. "Těším se na každou přesilovku, o téhle jsem ale věděl, že může být klíčová. Každá početní výhoda může rozhodnout a tady jsem měl jiný pocit, přeci jen už se hrála třetí třetina," uvedl ruský útočník.

Colorado – Winnipeg 5:1

Colorado se k postupu přiblížilo výhrou 5:1 nad Winnipegem. Avalanche v sérii prohráli první zápas, od té doby jsou však stoprocentní a mají namířeno do konferenčního semifinále. Třetí výhru v sérii vystřelil Valerij Ničuškin, který se blýskl hattrickem. "V prvním zápase jsme udělali chyby, ale dokázali jsme se z nich poučit. Odhodlání týmu bylo výborné," chválil trenér Jared Bednar.

Poklonu Coloradu vysekl také elitní centr Jets Mark Scheifele. "Hrají v úplně jiné intenzitě než v základní části. Jejich beci začali dávat puky rychle od hole a jsou všude o krok dřív než my. Zatím nejsme schopni na jejich tempo reagovat," zhodnotil.

Nashville – Vancouver 3:4p

Dobře rozehranou sérii mají také hokejisté Vancouveru, kteří porazili Nashville 4:3 v prodloužení a vedou 3:1. Canucks přitom ještě tři minuty před koncem prohrávali 1:3, Brock Boeser ale dvěma zásahy vystřelil prodloužení a zpečetil hattrick. "Věděli jsme, že góly při hře bez brankáře dávat umíme, takže jsme věřili, že můžeme srovnat. Je jasné, že to je i o štěstí," řekl Boeser.

Na jeho tři branky ze základní hrací doby navázal Elias Lindholm a prodloužení rozhodl po minutě. "Garland mě našel úplně volného před brankou. Já už pak neměl složitou práci," líčil švédský útočník. Český obránce Filip Hronek za Canucs odehrál téměř 18 minut a nebodoval.

Pavouk NHL