Vejmelka s Vladařem chytili v NHL přes 30 střel, ani tak ale prohrám svých týmů nezabránili

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vejmelka s Vladařem chytili v NHL přes 30 střel, ani tak ale prohrám svých týmů nezabránili
Karel Vejmelka pochytal 37 střel hokejistů Buffala.
Karel Vejmelka pochytal 37 střel hokejistů Buffala.Profimedia
Karel Vejmelka (27) pustil v NHL ve svém prvním startu za poslední tři týdny čtyři branky z 37 střel při prohře hokejistů Arizony 2:5 v Buffalu. Calgary nestačilo 31 zákroků Daniela Vladaře (26), kanadský tým podlehl domácímu Coloradu 5:6.

Buffalo – Arizona 5:2

Vejmelka chytal poprvé od 22. listopadu a už ve třetí minutě jej překonal z dorážky Kyle Okposo. Arizona vyrovnala v úvodu prostřední třetiny, když se poprvé v NHL trefil Michael Kesselring. Buffalo ale kontrovalo a v rozmezí 27. až 36. minuty odskočilo na 4:1. Nejdříve vrátil domácím vedení Eric Robinson z dorážky a Peyton Krebs zvýšil střelou z levého kruhu. U čtvrtého gólu si Vejmelka srazil do branky nahození Johna-Jasona Peterky od zadního mantinelu.

Zápas zdramatizoval v 53. minutě Michael Carcone gólem v oslabení, ale při hře Arizony bez brankáře zpečetil výhru Rasmus Dahlin. Vejmelka čeká na vítězství od 21. října a Coyotes v poslední době upřednostňují Connora Ingrama, který před utkáním v Buffalu odchytal devět utkání v řadě.

"Nedařila se nám souhra, proto jsme neměli moc puk a museli se hodně bránit. Za těchto okolností jsme dopadli ještě dobře," prohlásil trenér Arizony Andre Tourigny.

Colorado – Calgary 6:5

Vladař, který byl ve svém předchozím startu střídán, držel až do 52. minuty vedení Calgary 5:3. Závěr ale patřil Coloradu. Nejdříve doklepl sražený puk do odkryté branky Ross Colton, tečí vyrovnal Mikko Rantanen a obrat završil ze sólového úniku Nathan MacKinnon.

"Často zakončuju střelou nad lapačku a mám pocit, že někteří gólmani s tím už tak trochu počítají. Proto jsem vypálil pod vyrážečku a řekl bych, že jsem jej překvapil," popsal vítězný gól MacKinnon, který by vyhlášen první hvězdou zápasu. "Pozitivní je, že nikdo nepolevoval. I za stavu 3:5 jsme je pořád tlačili a za správný přístup jsme byli odměněni," radoval se.

NY Islanders – Toronto 4:3p

John Tavares si připsal symbolicky tisící bod kariéry na ledě newyorských Islanders, kteří z něj v roce 2009 udělali jedničku draftu. Kanadský útočník pomohl Torontu gólem a přihrávkou k vyrovnání skóre z 1:3 na 3:3. O výhře domácích 4:3 rozhodl v prodloužení Bo Horvat.

"Více bych si tento krásný moment užil, kdybychom vyhráli. Ale i tak jsem na to hrdý a je unikátní, že se mi to povedlo proti klubu, kde jsem strávil devět sezon a kterému vděčím za to, jaký jsem. Hodně mě tohle místo ovlivnilo, znamená pro mě moc," řekl Tavares, který je 98. hráčem v historii NHL s tisíci body (435+565).

Dallas – Detroit 6:3

Ve zbývajícím utkání pondělního programu porazil Dallas na svém ledě Detroit 6:3. Na polovině branek (2+1) se podílel obránce Miro Heiskanen, první hvězda zápasu. Jeho spoluhráč Radek Faksa zaznamenal dva kladné body do statistiky +/-.

Další výsledky NHL