Karlovy Vary pěti góly zaskočily Spartu, boj o čtvrté místo se rozhodne v posledním kole

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karlovy Vary pěti góly zaskočily Spartu, boj o čtvrté místo se rozhodne v posledním kole

Aktualizováno
Varům se proti Spartě dařilo.
Varům se proti Spartě dařilo.Profimedia
Výhru 5:3 oslavili v 51. kole Tipsport extraligy hokejisté Českých Budějovic, kteří přehráli Kladno a v boji o čtvrté místo mají do posledního kola stále slušnou pozici. Motor vyhrál potřetí za sebou. Vítězství 2:0 nad Olomoucí získali hokejisté Mladé Boleslavi, pátou nulu v sezoně uhájil Jan Růžička (27). Jasnou výhru 5:1 nad Spartou berou Karlovy Vary, které mají jistotu předkola play off.

České Budějovice – Kladno 5:3

Budějovice porazily Kladno, vyhrály potřetí za sebou a udržely se ve hře o přímý postup do čtvrtfinále play off. Aktuálně je Motor pátý, bod za čtvrtým Brnem.

Karlovy Vary – Sparta 5:1

Karlovy Vary si zajistily postup do předkola play off. Energie uspěla po šesti porážkách, v tabulce se posunula na jedenácté místo a na třináctou Mladou Boleslav má před nedělním závěrečným kolem základní části náskok čtyř bodů. Západočeši se Spartou, která do play off postoupí z druhého místa, po první třetině prohrávali, ale ve druhé části vývoj utkání otočili. Dvěma góly a asistencí se na výhře domácích podílel kapitán Jiří Černoch.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

Liberec – Kometa Brno 4:6

Kometa se udržela na čtvrtém místě tabulky zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. Bílí Tygři jsou sedmí a čeká je předkolo. Kometa porazila Liberec i počtvrté v sezoně, dvěma góly se na tom podílel útočník Steve Moses. Kapitán hostů Martin Zaťovič vstoupil do Klubu hokejových střelců deníku Sportu.

Litvínov – Vítkovice 5:4

Litvínov po druhé výhře z posledních pěti zápasů udržel naději na posun na čtvrté místo, které zaručuje přímou účast ve čtvrtfinále. Shodně třemi body za gól a dvě asistence k tomu přispěli Nicolas Hlava a Ondřej Kaše. Ostravané neuspěli poprvé po sérii pěti vítězství.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

Mladá Boleslav – Olomouc 2:0

Přes čtvrtou výhru z posledních pěti duelů ztratili Bruslaři při úspěchu Karlových Varů proti Spartě (5.1) naději na předkolo, skončí třináctí a v neděli jim sezona skončí. Góly domácích dali Vojtěch Malínek, jenž oslavil první extraligový gól, a Róbert Lantoši. Páté čisté konto v sezoně vychytal Jan Růžička. Hostující obránce Jiří Ondrušek odehrál 1000. soutěžní zápas v dresu Hanáků.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Mountfield HK – Plzeň 3:1

Hradec Králové se posunul na 8. místo zajišťující výhodu domácího prostředí na startu předkola play off. Plzeňský brankář Milan Klouček sice statečně čelil značné střelecké převaze domácích, Mountfield ale i tak zvítězil 3:1 díky rozdílovému gólu Radovana Pavlíka ze 48. minuty.

Třinec – Pardubice 4:3sn

Třinec poprvé v sezoně Pardubice porazil. Obhájce titulu vedl o tři góly po trefách Libora Hudáčka, Adama Helewky a Patrika Hrehorčáka až do 54. minuty. Lídr soutěže vyrovnal i díky dvěma gólům při risku bez brankáře. Zápas zdramatizoval dvěma zásahy Richard Pánik. Nájezdy rozhodl Hudáček. Dynamo vyrovnalo extraligový bodový rekord Liberce (118) z ročníku 2015/16.

Tabulka TELH