Salač odstartuje do Velké ceny Nizozemska ze 13. místa, nejrychlejší byl López

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Salač odstartuje do Velké ceny Nizozemska ze 13. místa, nejrychlejší byl López
Filip Salač odstartuje z páté řady.
Filip Salač odstartuje z páté řady.Profimedia
Český motocyklista Filip Salač (21) obsadil v kvalifikaci Velké ceny Nizozemska třinácté místo. Do nedělního závodu třídy Moto2 tak jezdec stáje Gresini odstartuje na okruhu v Assenu stejně jako v předchozí Grand Prix v Německu z páté řady.

V kombinaci tří tréninků se Salač umístil třetí, takže opět nemusel absolvovat první část kvalifikace, pak ale třináctou příčkou jen vyrovnal nejhorší výsledky v bojích o pozice na startu. Na Sachsenringu nakonec toto umístění zopakoval i v závodě, což byl jeho letos nejslabší výsledek. Ze stejné pozice předtím odstartoval také v Argentině a ve Španělsku, kde si nakonec dojel pro sedmé respektive deváté místo.

"Bylo horko a nám bylo jasné, že v těchto podmínkách se budeme trápit. Bylo tam i několik situací se žlutou vlajkou a taky jsem tam zažil provoz. Nebyla to naše nejlepší kvalifikace a zítra má být ještě větší horko, takže nás čeká hodně práce, abychom pro závod ještě udělali nějaký pokrok," uvedl Salač na webu týmu Gresini Racing.

Kvalifikace Moto2

V elitní třídě MotoGP si první místo na startovním roštu vyjel Ital Marco Bezzecchi a pak vyhrál i závod ve sprintu. V sobotním programu se mu povedlo uspět poprvé, v sezoně už ale ovládl i dva hlavní závody a upevnil si třetí místo v průběžném pořadí mistrovství světa. Tovární jezdec Ducati se na deset bodů přiblížil k Jorgemu Martínovi ze Španělska, který dojel šestý, v čele klasifikace díky druhému místu ve sprintu zvýraznil náskok na 21 bodů jiný Ital Francesco Bagnaia, úřadující šampion.

Jako třetí projel cílem Jihoafričan Brad Binder, ale kvůli penalizaci se propadl za exmistra světa Fabia Quartarara z Francie.

Kvalifikace MotoGP