Staněk skončil při premiéře ve formuli 2 na třináctém místě, závod ovládl Boschung

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Staněk skončil při premiéře ve formuli 2 na třináctém místě, závod ovládl Boschung

Staněk dobrou startovní pozici nevyužil.
Staněk dobrou startovní pozici nevyužil.Profimedia
Český pilot Roman Staněk (19) při prvním startu ve formuli 2 obsadil ve sprintu v Sáchiru třinácté místo. Premiérového vítězství v kariéře se dočkal Švýcar Ralph Boschung (25). Hlavní závod je na programu v neděli od 11:20.

Roman Staněk skončil v páteční kvalifikaci na devátém místě, dnes mu proto na startu patřila druhá příčka za Boschungem. Do sprintu totiž nejlepší desítka jezdců startuje v obráceném pořadí.

Českému pilotovi se start nevydařil a postupně klesl až na devátou pozici. Poté si dokázal polepšit na sedmou příčku a ještě tři kola před koncem Staněk držel poslední bodované osmé místo.

Ani to však neuhájil a v konečném pořadí se pilot italské stáje Trident propadl na 13. pozici s odstupem 7,6 sekundy od osmé příčky, kterou obsadil vnuk brazilské legendy Emersona Fittipaldiho Enzo.

Pro první vítězství si při 96. startu ve formuli 2 dojel Boschung, na jezdce Camposu Staněk ztratil 50,6 sekundy. Druhé místo obsadil Nor Dennis Hauger z MP Motorsport, třetí byl francouzský nováček Victor Martins z ART.

Kompletní výsledky závodu