Opět čtyři mezi šestnácti nejlepšími. Pokračují Vondroušová, Muchová, Bouzková a Nosková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Opět čtyři mezi šestnácti nejlepšími. Pokračují Vondroušová, Muchová, Bouzková a Nosková

Aktualizováno
Markéta Vondroušová v Cincinnati neztratila set ani s Anastasií Potapovovou.
Markéta Vondroušová v Cincinnati neztratila set ani s Anastasií Potapovovou.Profimedia
Na turnaji WTA 1000 v Cincinnati jsou stejně jako před týdnem v Montrealu čtyři Češky mezi elitní šestnáctkou. Markéta Vondroušová (24) již pojedenácté v sezoně vyhrála minimálně první dva zápasy na turnaji, v Ohiu den po výhře nad krajankou Kateřinou Siniakovou neztratila set ani s Anastasií Potapovovou (22).Po třísetových výhrách pokračují Karolína Muchová (26), Marie Bouzková (25) a už čtyři zápasy neporažená kvalifikantka Linda Nosková (18), jež si připsala skalp slavnější krajanky a loňské finalistky Petry Kvitové (33).

Vondroušová –⁠ Potapovová 6:4, 6:2

Markéta Vondroušová po wimbledonském triumfu krátce odpočívala a po přesunu na US Open Series už vyhrála čtyři z pěti zápasů. Po Montrealu se dostala do osmifinále bez ztráty setu i na dalším podniku WTA 1000 v Cincinnati, kde v minulosti neuhrála jediný set.

Letos si po krajance Kateřině Siniakové poradila i s Anastasií Potapovovou.  V úvodu sice prohrála první dva gamy, ale od stavu 2:4 získala pět her v řadě a ani ještě další dva prohrané servisy ji na cestě k výhře 6:4, 6:2 nezastavily. Soupeřce oplatila únorovou porážku z Lince a vzájemnou bilanci upravila na 3:1.

Sestřih zápasu Vondroušová – Potapovová
Livesport

Světová desítka Vondroušová v osmifinále vyzve domácí semifinalistku z roku 2017 a vítězku následného US Open Sloane Stephensovou. S o šest let starší Američankou se střetne poprvé. 

Muchová – Martičová 6:3, 3:6, 6:3

Karolína Muchová zvládla druhý třísetový souboj během dvou dnů. Po bitvě s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou zvládla i dvou a půlhodinovou přetahovanou s Petrou Martičovou. Chorvatku zdolala 6:3, 3:6, 6:3, přestože ji v závěru trápily bolesti zřejmě břišního svalu.

Šestadvacetiletá rodačka z Olomouce po zisku prvního setu nevyužila v úvodu druhé sady tři šance na brejk. V rozhodujícím setu už úspěšná byla, navíc odvrátila všech pět brejkbolů a soustředěným výkonem mířila za vítězstvím. I když se občas s bolestivou grimasou chytila za pravý bok, náskok si pohlídala. Duel uzavřela přímým bodem z podání.

Sestřih zápasu Muchová – Martičová
Livesport

Muchová tak i na druhé 'tisícovce' před US Open postoupila do osmifinále. O vylepšení výsledku z Montrealu si zahraje se světovou osmičkou Mariou Sakkariovou z Řecka, s níž vede ve vzájemné bilanci 3:1. Prohrála pouze první a jediný vzájemný duel na tvrdém povrchu již před sedmi lety na turnaji ITF, během posledních tří sezon vyhrála všechny tři antukové souboje. Naposledy letos cestou do finále French Open.

Bouzková – Mertensová 6:2, 4:6, 6:1

Čtvrtou výhru v pátém zápase na US Open Series zaznamenala Marie Bouzková. Po osmifinále v Montrealu, kde si vyšlápla i na světovou šestku Caroline Garciaovou, je mezi šestnácti nejlepšími také v Cincinnati.

Po úvodní hladké výhře nad Rumunkou Irinou Beguovou si pětadvacetiletá Češka poradil ve třech setech 6:2, 4:6, 6:1 s členkou TOP 30 Belgičankou Elise Mertensovou.

Sestřih zápasu Bouzková – Mertensová
Livesport

O čtvrtfinále si  bývalá vítězka dívčího US Open Bouzková zahraje s domácí šest zápasů neporaženou světovou trojkou Jessicou Pegulaovou (h2h 3:2), která minulý týden triumfovala v Montrealu. V Ohiu odstartovala pomaleji, roli favoritky proti italské antukářce Martině Trevisanové ale nakonec zvládla a zvítězila 6:7, 6:2, 6:3

Nosková – Kvitová 3:6, 6:2, 6:4

Kvarteto českých osmifinalistek z Montrealu nabourala pouze Linda Nosková, která nedovolila zopakovat výsledek z Kanady loňské finalistce Petře Kvitové.

Osmnáctiletá česká naděje Nosková si s o patnáct let starší a výrazně slavnější krajankou zahrála podruhé a na druhý pokus ji dokázala porazit. Zatímco v březnu v Miami uhrála jen tři gamy, v Cincinnati se z nervózního začátku oklepala. Přestože prohrála první set a ve druhém i třetím ztrácela 0:2, vývoj otočila a zvítězila 3:6, 6:2, 6:4.

Bilanci s hráčkami TOP 10 si bývalá vítězka dívčího Roland Garros vylepšila na 3:4 a zajistila si posun na nové žebříčkové maximum (42. místo). 

Nosková si v Cincinnati úspěšně aplikuje náplast na dvojí zklamání z domácího Livesport Prague Open ve Stromovce , kde nečekaně nezvládla boj o první titul a kvůli deštěm o den odloženému finále nestihla start na turnaji WTA 1000 v Montrealu.

Na svém prvním ze dvou přípravných turnajů před US Open vyhrála už čtyři zápasy. Po zdárně absolvované kvalifikaci si před Kvitovou poradila i s unavenou světovou dvanáctkou Ljudmilou Samsonovovou, jež minulý týden na Canadian Open neuspěla až ve svém největším finále proti Jessice Pegulaové.

Na turnaji WTA 1000 Nosková hraje počtvrté a pokaždé vyhrála minimálně jeden zápas. Dvakrát dokázala vyhrát i v Indian Wells, nyní na Western & Southern Open to stačilo na postup do největšího osmifinále. V boji o místo mezi elitní osmičkou vyzve domácí ve formě hrající o rok starší světovou sedmičku Coco Gauffovou (h2h 0:1), která ji zastavila v březnu na 'tisícovce' v Kalifornii. Američanka začala hladkou výhrou nad Egypťankou Majar Šarífovou.

Před týdnem v Montrealu se ani jedna ze čtyř Češek přes osmifinále nepřehoupla a těžké to budou mít i v Cincinnati. Tři z nich budou v boji o čtvrtfinále čelit člence TOP 10.

Vstup do turnaje ve středu zvládly suverénní světová jednička Iga Šwiateková a po boji dvojka Aryna Sabalenková i čtyřka Jelena Rybakinová.

Sestřih zápasu Šwiateková – Collinsová
Livesport

Výsledky turnaje WTA 1000 v Cincinnati