Tennis Tracker: Další nezdar Lindy Fruhvirtové, v Mexiku prohrála dobře rozjeté osmifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Další nezdar Lindy Fruhvirtové, v Mexiku prohrála dobře rozjeté osmifinále
Linda Fruhvirtová utrpěla další porážku s žebříčkové hůře postavenou soupeřkou.
Linda Fruhvirtová utrpěla další porážku s žebříčkové hůře postavenou soupeřkou.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 29. března?

Hlavní události

21:26 – Jannik Sinner v semifinále turnaje Masters 1000 v Miami zdeptal po fantastickém představení obhájce titulu Daniila Medveděva. Rozjetý italský mladík zvítězil v repríze loňského finále jednoznačně 6:1, 6:2 a po páté výhře v řadě během 12 měsíců snížil vzájemnou bilanci na 5:6. Do finále na Floridě postoupil již potřetí, o první trofej z tisícovky na americkém pobřeží Atlantského oceánu se utká s Němcem Alexanderem Zverevem, nebo Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Sestřih zápasu

Jannik Sinner porazil Daniila Medveděva už popáté v řadě
Livesport

05:41 – Světovým žebříčkem se propadající Linda Fruhvirtová (139. v WTA) první minisérii dvou vítězství po sobě od loňského října nezaznamenala ani na turnaji WTA 125k v mexickém San Luis Potosi. Osmnáctiletá Češka ve druhém kole podlehla 6:2, 0:6, 2:6 Nizozemce Suzan Lamensové (156.) a na třetí ze čtyř posledních akcí skončila na raketě žebříčkově hůře postavené soupeřky.

05:33 – Devět zápasů neporažený šampion z Indian Wells Carlos Alcaraz znovu po půl roce nestačil na Grigora Dimitrova. Ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Miami španělský šampion z roku 2022 prohrál 2:6, 4:6 a přišel o šanci stát se osmým mužským majitelem Sunshine Double. Dvaatřicetiletý Bulhar si cenným skalpem zajistil semifinálový souboj s Alexanderem Zverevem (H2H 1:7), s nímž za posledních 10 let prohrál sedm duelů po sobě.

Sestřih zápasu

Grigor Dimitrov porazil Carlose Alcaraze podruhé v řadě
Livesport

Další zprávy dne

23:01Jannik Sinner dokázal jako první porazit Daniila Medveděva pětkrát po sobě. Italský tenista přitom prvních šest vzájemných soubojů prohrál.

22:45Jannik Sinner během prvních tří měsíců sezony 2024 získal už čtyři skalpy hráčů TOP 5. Před oslavou 23. narozenin se to dosud povedlo jen Bjornu Borgovi (1978 a 1979), Miloslavu Mečířovi (1987) a Andymu Murraymu (2007, 2008, 2009). 

16:52Marie Bouzková ukončila po čtyřech měsících spolupráci s někdejší wimbledonskou šampionkou Conchitou Martínezovou. Místo španělské trenérky, která v minulosti pomáhala i Karolíně Plíškové, bude v přípravě pokračovat s bývalým slovinským tenistou Mikem Urbanijou. Bouzková to řekla v rozhovoru s televizní stanicí CANAL+ Sport v Miami, kde vypadla hned v 1. kole. "V přípravném období před sezonou všechno klapalo. Při cestování po turnajích jsme měly jiné názory a přístupy k zápasům a konkrétním situacím, což pro mě bylo rozhodující," řekla 39. hráčka světového žebříčku k důvodům rozchodu.

16:29 – Minimálně dubnové turnaje v Monte Carlu a Mnichově vynechá britský tenista Andy Murray, jenž si na Masters v Miami v zápase s Tomášem Macháčem přetrhal vazy v kotníku. Majitel tří grandslamových titulů Murray podlehl ve 3. kole Macháčovi po třísetovém dramatu a v pondělí oznámil, že zápas dohrával s přetrhanými vazy. "Stále se nedá říct, jak dlouho bude Andy mimo hru. Ale na těchto dvou turnajích bude určitě chybět," řekl mluvčí dvojnásobného wimbledonského šampiona a olympijského vítěze z Londýna a Ria de Janeiro.

14:45 – Na slovinském turnaji už nepokračuje ani Nikola Bartůňková, jež nestačila na první nasazenou hráčku Valerii Savinychovou 6:7, 4:6.

14:20Dominika Šalková ovládla napínavý, více než tři hodiny trvající český souboj proti Barboře Palicové v poměru 7:6, 6:7, 6:4 a zajistila si postup do semifinále turnaje W50 ve slovinském městě Murska Sobota. O finále se utká s druhou nasazenou hráčkou Viktorií Hrunčákovou.

09:40 – I handicapovaní tenisté mají své grandslamy. Aktuálně nejlepší z nich a majitel 26 grandslamových trofejí Brit Alfie Hewitt zasvěcoval do tajů tohoto sportu i současnou světovou trojku Itala Jannika Sinnera, který si zpestřil program během turnaje Masters 1000 v Miami a vyzkoušel si tenis netradičně na kolečkovém křesle. 

08:52Jelena Rybakinová absolvovala historicky nejnáročnější cestu do finále turnaje WTA 1000 v Miami. Během trnité jízdy do boje o titul čtyřiadvacetiletá Kazaška ztratila celkem 69 gamů, více než kterákoliv její předchůdkyně od roku 1985.

08:37 – 53. hráčka světa Danielle Collinsová z USA je teprve druhou tenistkou mimo TOP 50 žebříčku WTA, jež se dostala do finále turnaje v Miami. Jako první se to před dvěma lety povedlo Japonce Naomi Ósakaové

07:56 – Semifinálové dvojice na ATP Masters 1000 v Miami byly zkompletovány. Mezi kvarteto nejvýše nasazených se místo Carlose Alcaraze vklínil jako jediný třicátník Bulhar Grigor Dimitrov, který se ve společnosti Jannika Sinnera, Daniila Medveděva a Alexandera Zvereva pokusí zaútočit na druhý titul z akcí této kategorie. Dosud jediný triumf slavil v Cincinnati 2017.

06:17"Hrál úžasný tenis, téměř perfektní, pokud nemůžu říct přímo perfektní.  Nemohl jsem najít řešení. Nedokázal jsem najít způsob, jak mu to na kurtu znepříjemnit. Z jeho strany to byla skvělá hra. Jsem teď frustrovaný, protože ze mě udělal třináctiletého kluka," usmíval se dvacetiletý Carlos Alcaraz na tiskové konferenci po porážce s Grigorem Dimitrovem. "Bylo to šílené. Mluvil jsem se svým týmem a říkal jim, že nevím, co mám dělat. Neznám jeho slabinu, neznám nic."

05:27 – Danielle Collinsová na domácím podniku WTA 1000 v Miami porazila 6:3, 6:2 Jekatěrinu Alexandrovovou a po sérii 12 vyhraných setů v řadě, v nichž ztratila dohromady jen 24 gamů, postoupila počtvrté v kariéře a poprvé od Australian Open 2022 do finále. O třetí a nejcennější titul si třicetiletá Američanka hrající poslední sezonu zahraje se světovou čtyřkou Jelenou Rybakinovou (H2H 1:3).

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livepsort