Tennis Tracker: Kolář utrpěl sedmou porážku v řadě, B. Fruhvirtová ztratila jen dva gamy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Kolář utrpěl sedmou porážku v řadě, B. Fruhvirtová ztratila jen dva gamy

Zdeněk Kolář prohrál 10 z 11 posledních zápasů.
Zdeněk Kolář prohrál 10 z 11 posledních zápasů.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 22. listopadu?

23:59Brenda Fruhvirtová se na závěr sezony vydala sbírat body do mexické Guadalajary a zatím je na antukovém podniku ITF W40 suverénní. Američanku Amy Zhuovou ve druhém kole deklasovala 6:0, 6:1, vyhrála 30. z posledních 31 zápasů na okruhu ITF a se ztrátou pouhých tří gamů postoupila do čtvrtfinále. V něm se šestnáctiletá Češka střetne s Rumunkou Gabrielou Leeovou (h2h 0:0).

23:07 – Čeští tenisté devět let dlouhé čekání na semifinále Davis Cupu neukončili. Ve španělské Málaze prohráli již devátý z deseti vzájemných soubojů s Australany, přestože Tomáš Macháč v úvodní dvouhře porazil Jordana Thompsona a Jiří Lehečka byl třikrát dva míčky od skalpu světové dvanáctky Alexe de Minaura a zisku postupového bodu. V rozhodující čtyřhře neuspěli Jiří Lehečka s Adamem Pavláskem, kteří podlehli 4:6, 6:7 vítězům loňského Wimbledonu Matthewu Ebdenovi s Maxem Purcellem. Austrálii v pátečním semifinále čeká Finsko.

21:36 – Do rozhodující čtyřhry ve čtvrtfinále Davis Cupu proti Austrálii půjde do boje nově složený tandem Adam Pavlásek a Jiří Lehečka, který nastoupí jen pár desítek minut po těsné porážce ve dvouhře. Australané podle očekávání nasazují vítězný pár z loňského Wimbledonu Matthewa Ebdena a Maxe Purcella.

21:07 – Dva fiftýny dělily české tenisty od prvního postupu do semifinále Davis Cupu po devíti letech. Jiří Lehečka (22) podával na vítězství proti Alexi de Minaurovi, poslední dva míčky ale urvat na svou stranu nedokázal, světové dvanáctce podlehl 6:4, 6:7, 5:7 a výběr kapitána Jaroslava Navrátila hraje s Australany 1:1. 

18:11 – Čeští tenisté vedou ve čtvrtfinále Davis Cupu proti Australanům 1:0. První bod v úvodní dvouhře vybojoval Tomáš Macháč, který po téměř dvou hodinách boje zdolal 6:4, 7:5 Jordana Thompsona.

15:28 – Tomáš Macháč rozehraje dnešní čtvrtfinále Davisova poháru s Austrálií proti Jordanu Thompsonovi. Po nich nastoupí v souboji jedniček na tvrdém povrchu v Málaze Jiří Lehečka a dvanáctý hráč světa Alex de Minaur. Nominaci řekl novinářům kapitán Jaroslav Navrátil. Zápas začne v 16 hodin. Do čtyřhry Navrátil nahlásil Adama Pavláska a Jakuba Menšíka. Australané by měli nasadit vítězný pár z loňského Wimbledonu Matthewa Ebdena a Maxe Purcella. Složení se může ještě měnit.

11:34 – Pořadatelé Wimbledonu neuspěli u místních úřadů s žádostí o rozšíření areálu All England Clubu. Výsledek však ještě může ovlivnit rozhodnutí kanceláře londýnského starosty. Informovala o tom agentura Reuters.

Organizátoři chtěli v přilehlých lokacích přistavět 39 nových kurtů a stadion s kapacitou pro osm tisíc diváků. Od čtvrti Merton svolení dostali, ale zastupitelé Wandsworthu byli proti. K výstavbě byl nutný souhlas obou částí.

Zamítavý postoj ocenil poslanec za Wimbledon Stephen Hammond. "Myslím, že pořadatelé si neuvědomují, že chtějí stavět ve veřejném parku. Jejich plán je velikášský. Nevím, jestli nutně potřebují 39 nových kurtů a stadion s takovou kapacitou," prohlásil.

07:13Brenda Fruhvirtová se na závěr sezony vydala sbírat body ještě do mexické Guadalajary. Na úvod antukového turnaje ITF W40 šestnáctiletá Češka potvrdila roli superfavoritky proti o dva roky mladší Američance Emmě Wiesenfeldové, které v premiérovém zápase mezi ženami připravila debakl 6:0, 6:2 a připsala si 29. výhru z posledních 30 zápasů na okruhu ITF.

07:02 – Zatímco ve čtyřhře se Zdeněk Kolář dostává do závěrečných kol a sbírá trofeje, ve dvouhře se mu nedaří. Na challengeru v japonské Jokohamě podlehl v úvodním kole 2:6. 7:6, 2:6 nasazenému Australanovi Jamesi Duckworthovi, utrpěl sedmou porážku v řadě a prohrál 10 z 11 posledních zápasů. Měsíc dlouhý trip po Japonsku ukončí příští týden v Jokkaiči, kde se rozloučí se sezonou.

06:50 – Finové se stali prvním severoevropským týmem, který se dostal do semifinále Davisova poháru, od úspěchu Švédska z roku 2007. K historickému postupu mezi elitní kvarteto světa přispěli rozhodujícím bodem ve čtyřhře Harri Heliövaara Otto Virtanen, kteří porazili 7:5, 6:3 kanadský pár Alexis Galarneau a Vasek Pospisil.