Top zápas semestru Univerzitní ligy: Pardubičtí Riders přivítají UP Olomouc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Top zápas semestru Univerzitní ligy: Pardubičtí Riders přivítají UP Olomouc
Zápas Riders Pardubice – UP Olomouc bude bitvou o play off.
Zápas Riders Pardubice – UP Olomouc bude bitvou o play off.ULLH
Pardubičtí Riders oznámili speciální zápas. Pondělní utkání 11. kola Univerzitní ligy proti Olomouci nazvali Top zápas semestru a chtějí tak založit novou tradici v životě nejen studentů Univerzity Pardubice. Zápas proti Univerzitě Palackého bude také bojem o play off, právě hosté se aktuálně nacházejí na poslední příčce zaručující místo ve vyřazovacích bojích. V případě vítězství Riders se na osmé místo posunou právě Pardubice.

Riders Univerzita Pardubice

Pardubice mají co napravovat. V posledním kole podlehly na vlastním ledě UK Hockey Prague 1:10, když v hororové třetí třetině inkasovaly hned sedm branek. „Dvě třetiny jsme se soupeřem vydrželi hrát, v té poslední jsme dostali hrozně moc zbytečných gólů,“ zhodnotil utkání útočník Josef Hejný.

Teď se ale očekává úplně jiný průběh zápasu, Riders jsou nažhaveni získat všechny body a přeskočit svého soupeře v tabulce. „Musíme se na pondělí poctivě připravit, s Olomoucí už jsme letos dvakrát hráli a víme, co od nich čekat,“ vyhlíží Top zápas semestru Hejný. 

V ochozech se očekává rekordní návštěva, která kdy na utkání Riders zavítala. Chystají se doprovodné akce a na utkání dorazí i vedení Univerzity Pardubice.

HC Univerzita Palackého v Olomouci

Hanáci sehráli poslední utkání 21. listopadu, kdy na svém ledě porazili BO Ostrava 4:2. Marodka v týmu způsobila odložení zápasu na ledě Engineers Prague, takže Olomoučané měli v uplynulém týdnu volno. 

Nejproduktivnějším hráčem v dresu Olomouce je Filip Palička se sedmi body za tři góly a čtyři přihrávky. Brankoviště hájí Marek Huzlík s úspěšností zásahů 90 %. 

Vzájemné zápasy

Oba týmy se utkají už poosmé, Riders proti UP zahájili v září 2020 své působení na poli Univerzitního hokeje. V této sezoně se střetly dvakrát, nejprve v Tipsport UNI Cupu zvítězili Riders 6:2, poté ve 2. kole ULLH získali všechny body hráči Olomouce po vítězství 5:4. Zajímavostí je téměř totožné skóre obou celků. Domácí mají poměr vstřelených a obdržených branek 23:48, hosté 24:48.

Vstupenky, vstup na utkání

Utkání se odehraje v pondělí 5. prosince v 19:00 v Enteria areně (Sukova tř. 1735, Pardubice). Vstup je hlavním vchodem, vstupenky na zápas zakoupíte online a s využitím kódů hráče získáte slevu 15 %.