Trenér Maroka Regragui: Semifinálová prohra nemůže zastínit celkový úspěch

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Trenér Maroka Regragui: Semifinálová prohra nemůže zastínit celkový úspěch
Maroko se v zápase o bronz utká s Chorvatskem.
Maroko se v zápase o bronz utká s Chorvatskem.Reuters
Trenér Maroka Walid Regragui (47) udělal na snové cestě do semifinále MS v Kataru minimum chyb, ale po středeční duelu bude možná litovat, že se základní sestavou riskoval. Zařadil do ní hráče, kteří měli zdravotní problémy a postupně je musel v průběhu souboje s Francií (0:2) střídat.

Nayef Aguerd měl nastoupit od úvodního hvizdu, ale nedokončil ani předzápasovou rozcvičku. Jeho spoluhráč a kapitán Romain Saiss musel střídat po dvaceti minutách. Obránce Noussair Mazraoui se jako třetí přidal do party v poločasové přestávce. Všichni jmenovaní měli problémy už před výkopem.

Pozměněná sestava Maroka se snažila na soupeře vyvíjet tlak. V určitých fázích se jí to i dařilo, nicméně v 79. minutě přišel rozhodující zásah z kopačky Randala Kola Muaniho.

"Na hřišti jsme předvedli maximum a to je nejdůležitější. Je pravda, že jsme se potýkali s problémy. Na rozcvičce jsme přišli o Aguerda, Saissa, Mazraouiho... ale na to se vymlouvat nemůžeme a ani nechceme," řekl Regragui.

Francouzi vedli od páté minuty po zásahu Hernándeze. "Doplatili jsme na malou chybu. Nezachytili jsme úvod. V prvním dějství jsme dělali technické chyby. Druhý gól nás zabil. Každopádně, nic z toho nemůže zastínit všechno, čeho jsme na cestě do semifinále dosáhli," prohlásil trenér Maroka.

Sestřih zápasu Francie – Maroko (2:0)
Livesport

Taktické změny v obranné hře

Regragui následně zdůraznil, že oproti předchozím vystoupením pozměnil taktiku v defenzivě, aby se jeho svěřenci pokusili vyrovnat s rychlými křídelními hráči Francie. Plán jim vycházel až do momentu, kdy se Mbappé rozjel a svým sólem zařídil pojišťující druhý gól.

"Důležité je, že jsme se prezentovali pozitivním výkonem. Dali jsme jasně najevo, že fotbal v Maroku není daleko od nejvyšší úrovně," pokračoval.

Maročané, kteří se jako historicky první Afričané probojovali do semifinále mistrovství světa, si v sobotu zahrají o 3. místě proti Chorvatsku. "Bude to náročné po psychické stránce. Dám příležitost těm, kteří nedostali mnoho prostoru. Pokusíme se vybojovat třetí příčku," uzavřel Walid Regragui.