Univerzitní liga: Poslední zápasy roku ovládly týmy Engineers a Black Dogs

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Univerzitní liga: Poslední zápasy roku ovládly týmy Engineers a Black Dogs

Jak to před Vánoci vypadalo v ULLH?
Jak to před Vánoci vypadalo v ULLH?ULLH
Univerzitní hokejová liga má za sebou poslední zápasy před vánoční přestávkou. V uplynulém týdnu se odehrála dvě utkání. Jednu z dohrávek opanovali Engineers, kteří zlomili odpor oslabené Olomouce. Ve druhém zápase byli úspěšní budějovičtí Black Dogs. V čele tabulky přezimují plzeňští Akademici.

Zápas v Praze opanovali Engineers

Do Prahy dorazili k dohrávce 10. kola hosté z Olomouce. Z moravské metropole přijeli hosté pouze se 13 hráči do pole, ale na ledě to nebylo příliš znát. V první třetině šlo o vyrovnanou partii, branka padla ve 4. minutě, kdy se prosadil Libor Janků. Útočník Hanáků s pomocí teče domácích obránců prostřelil Havla v brance Engineers. Domácí přišli s odpovědí až na sklonku 18. minuty.

Aktivní vstup do třetiny předvedly obě strany, ve velké šanci byla Olomouc a domácí Blažek trefil pouze horní tyč. Byli to však olomoučtí hokejisté, kteří se znovu dostali do vedení, tentokrát ve 24. minutě. Útočník Jan Morev stál na konci pěkné akce Olomouce a slavil svou třetí branku v sezoně.

Ve 26. minutě bylo opět srovnáno, David Blažek si našel odražený kotouč a doklepl ho za gólmana hostů. Ve zbytku utkání domácí tlačili a Olomouc hrozila z protiútoků, změna ve skóre přišla až ve 37. minutě. Krásná střela Tomáše Šímy z pravého kruhu skončila v brance hostí a Inženýři se tak dostali poprvé v utkání do vedení. Na konci periody kouzlil Havel a udržel svůj tým po 40 minutách v těsném vedení.

Zkraje třetí periody byla k vidění sóla na obou stranách, gól však nepadl ani jeden. Ve 45. minutě vyslal projektil Šíma, který zvolil ránu golfákem od modré a kotouč zapadl až za hostujícího gólmana. Březina byl zanedlouho ve velmi dobré pozici, ale trefil pouze tyčku. Engineers udeřili v přesilovce, tvrdou ránu vyslal Vobořil, touš doklepl do branky David Blažek.

Hostující Patrik Říčka se prezentoval přesnou ránou k tyči a snížil na rozdíl dvou branek. Poslední přesnou trefu zápasu předvedl Lukáš Spurný, pražský útočník přesně tečoval Spurného střelu a zvýšil na konečných 6:3 pro domácí. Inženýři tak přezimují v tabulce na druhém místě.

Utkání Engineers Prague – HC Univerzita Palackého v Olomouci 6:3

Budějovičtí si dokráčeli pro další body

První třetina byla přehlídkou velmi jistých zákroků gólmanů, k vidění byla pouze jedna jediná branka, tu měli na svědomí Budějovičtí. Šimon Masopust výtečně našel rozjetého Jana Janocha a ten zakončil za Matěje Halouzku.

Ve druhé periodě hosté zvyšovali svůj náskok. Nejprve udeřil po velmi dobré kombinaci Masopust, který se zjevil osamocen před brankou a vsítil druhou branku Budějovic. Třetí zásah měl na svědomí Tomáš Vochozka, útočník Black Dogs uspěl střelou na lapačku.

Ve třetí periodě šlo o přestřelku. Nejprve si zásah připsala Ostrava, Jakub Gebauer tečoval nahození od modré. V 50. minutě využil úniku Masopust a vrátil Budějovicím tříbrankové vedení. Parádní kombinace hostů vedla zanedlouho k další brance, útočník Vochozka ukázkově vymíchal domácího gólmana. Na moment si slovo vzalo BOčko.

Nejprve udeřil Vojtěch Plánka, který těžil z aktivity spoluhráčů, ti vybojovali kotouč u mantinelu. Třetí Ostravskou branku vstřelil Gebauer, domácí útočník si našel odražený kotouč a bekhendem jej poslal za záda Dominika Ludvíka. V 54. minutě dostali hosté k dispozici trestné střílení, ke kotouči se postavil Masopust, který s přehledem proměnil. Tečku za utkáním napsal Vochozka, ostrostřelec z jihu Čech se štěstím

prostřelil domácího brankaře a zkompletoval hattrick. Black Dogs tak přezimují na čtvrté pozici v tabulce.

Utkání BO Ostrava Vítkovice Steel – Black Dogs Budweis 3:7

Tabulka ULLH.
Tabulka ULLH.Flashscore