Dončič dalším triple doublem přepsal historii, lídr NBA po dvou prohrách zabral

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dončič dalším triple doublem přepsal historii, lídr NBA po dvou prohrách zabral

Luka Dončič jako první hráč v historii zaznamenal v šesti zápasech po sobě triple double s alespoň 30 body.
Luka Dončič jako první hráč v historii zaznamenal v šesti zápasech po sobě triple double s alespoň 30 body.Profimedia
Po dvou porážkách se basketbalisté Bostonu vrátili na vítěznou vlnu a ve Phoenixu vedoucí tým NBA vyhrál 117:107. Suns nepomohlo ani 45 bodů Kevina Duranta, který si vytvořil střelecké maximum v sezoně. Luka Dončič (25) jako první hráč v historii zaznamenal v šesti zápasech po sobě triple double s alespoň 30 body. V sobotu 39 body, 10 doskoky a 10 asistencemi pomohl Dallasu k výhře 142:124 nad Detroitem.

Detroit – Dallas 124:142

Pro Dončiče to zároveň byl pátý zápas za sebou, v němž měl při triple doublu alespoň 35 bodů. I to je rekord. "Jen to ukazuje, na jaké úrovni momentálně hraje," řekl trenér Dallasu Jason Kidd. "Umí všechno, střílet, tvořit hru a pohlídat si doskok," dodal.

Zápas Dallasu s druhým nejhorším týmem soutěže byl dlouho vyrovnaný. Ve třetí čtvrtině ale zavelel právě Dončič spolu s Kyrie Irvingem a získali pro Mavericks klíčový dvouciferný náskok. Pistons nepomohlo ani 33 bodů, 9 devět doskoků a 10 asistencí Cadea Cunninghama.

Phoenix – Boston 107:117

Boston proti Phoenixu ukázal sílu svého týmu. Jayson Tatum dal 29 bodů a Jaylen Brown nastřílel 27 bodů. V poločase měli Celtics náskok 12 bodů a ten si hlídali až do konce.

"Nejsme dokonalí. Snažíme se o to, ale jako každý děláme chyby. I ostatní týmy jsou dobré a mají skvělé hráče. Občas to tedy nevyjde. Jde o to, jak na porážku odpovíte a dnes jsme přišli se svou odpovědí," řekl Tatum.

Denver – Utah 142:121

Denver v duelu s Utahem, nad kterým vyhrál 142:121, ukázal dvě tváře. V prvním poločase byl dominantní a vedl o 39 bodů. Jenže po přestávce obhájci titulu polevili a dovolili Jazz se vrátit do zápasu, když třetí čtvrtinu prohráli o 20 bodů. Rozdíl ve skóre se snížil až na 14 bodů, ale Denver znovu zabral a dovedl zápas k vítězství. Nejvíce se na něm podílel Jamal Murray, který dal 37 bodů. Nikola Jokič i přes zdravotní potíže nastřílel 26 bodů.

Golden State – San Antonio 113:126

Poslední tým Západní konference San Antonio zvítězilo na hřišti Golden State 126:113. Kvůli zranění domácím chyběl ostrostřelec Stephen Curry a za hosty nenastoupil hvězdný nováček Victor Wembanyama. Keldon Johnson přispěl k výhře Spurs 22 body a 11 doskoky. Warriors nepomohlo 27 bodů Klaye Thompsona, o bod méně dal Jonathan Kuminga.

Tabulka NBA