Davidová se dočkala nejlepšího výsledku sezony, byla osmá ve stíhačce v Canmore

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Davidová se dočkala nejlepšího výsledku sezony, byla osmá ve stíhačce v Canmore
Davidová skončila osmá. (archivní foto)
Davidová skončila osmá. (archivní foto)Profimedia
Biatlonistka Markéta Davidová (27) skončila osmá ve stíhacím závodě Světového poháru v kanadském Canmore a se startovním číslem 25 se dočkala nejlepšího výsledku v sezoně. Zvítězila Italka Lisa Vittozziová (29) a před nedělním závěrečným závodem s hromadným startem se probojovala do čela seriálu. Dnes už získala malý křišťálový glóbus za triumf v disciplíně.

Vittozziová musela na jedno trestné kolo a porazila o 12 sekund Lou Jeanmonnotovou, třetí byla další Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová. Obě chybovaly při střelbě třikrát, stejně jako Davidová. Tereza Voborníková doběhla rovněž po třech trestných kolech dvacátá, o čtyři příčky za ní skončila Lucie Charvátová. Jessica Jislová byla osmačtyřicátá.

Sedmadvacetiletá Davidová si polepšila o 17 příček a také v závěrečné stíhačce sezony si oproti sprintu polepšila. Po bezchybné první polovině závodu udělala dvě chyby při úvodní stojce a třetí terč nesestřelila v závěrečné položce. Blýskla se třetím nejrychlejším během.

Výsledky SP v Canmore – ženy

O čtyři roky mladší Voborníková startovala jako dvanáctá. Po bezchybné ležce však minula na dalších zastávkách po jednom terči a oproti sprintu klesla o osm příček. Nadále však drží 16. místo v pořadí SP i pozici nejlepší Češky.

Devětadvacetiletá Vittozziová navázala na triumf ze čtvrtečního sprintu. Vybojovala sedmé individuální vítězství ve Světovém poháru a čtvrté v sezoně. Ovládla také hodnocení disciplíny, když na poslední chvíli sesadila Francouzku Juliu Simonovou. Ta dnes doběhla po třech trestných kolech čtvrtá.

Vittozziová udělala velký krok k zisku velkého křišťálového glóbu, v čele má náskok 61 bodů před Norkou Ingrid Landmark Tandrevoldovou.

Od 22:10 čeká stíhací závod muže.