Pardubice vyrovnaly rekordní třineckou sérii, Vítkovice otočily duel s Karlovými Vary

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pardubice vyrovnaly rekordní třineckou sérii, Vítkovice otočily duel s Karlovými Vary
Aktualizováno
Pardubický Dominik Frodl inkasuje gól z hole Jakuba Fleka.
Pardubický Dominik Frodl inkasuje gól z hole Jakuba Fleka.Profimedia
Pardubice porazily Kometu 4:3 po samostatných nájezdech a vyhráli potřinácté v řadě, čímž vyrovnali rekordní sérii třineckých Ocelářů ze sezony 2014/2015. V poslední minutě zápasu Východočeši smazali dvoubrankovou ztrátu a v samostatných nájezdech dokonali obrat. Skvělou bilanci na vlastním ledě potvrdily druhé Vítkovice, které díky dvěma gólům Petera Muellera otočily zápas s Karlovými Vary. Málo vídaný obrat předvedla také Mladá Boleslav, jež smazala tříbrankovou ztrátu a porazila Litvínov 6:4.

Pardubice - Brno 4:3 po sam. nájezdech

Hokejisté Pardubic porazili Kometu 4:3 po samostatných nájezdech a prodloužili svou vítěznou sérii na 13 zápasů. Dynamo díky trefám Roberta Říčky a Adama Musila smazalo v posledních 61 vteřinách dvoubrankovou ztrátu a v nájezdech získalo bod navíc. Návrat po čtyřzápasovém disciplinárním trestu vyšel Adamu Musilovi, jenž kromě vyrovnávací branky obstaral také úvodní gól Dynama.

Přehled zápasu Pardubice – Brno 

Sparta - Kladno 5:1

Sparta porazila Kladno 5:1 a vyhrála po předešlé sérii šesti porážek i třetí zápas pod novým trenérem Miloslavem Hořavou, kterého v minulém zápase doplnil Švéd Hans Wallson. Po třech bodech za gól a dvě asistence si před třetí nejvyšší návštěvou této sezony připsali Roman Horák a Miroslav Forman. Rytíři ve čtvrtém utkání po reprezentační pauze poprvé nebodovali a nenavázali na poslední dvě výhry.

Přehled zápasu Sparta – Kladno

České Budějovice - Liberec 4:1

Hokejisté Českých Budějovic porazili Liberec 4:1 a odlepili se ode dna extraligové tabulky. Motor vyhrál po třech prohrách a posunul se o skóre před Kladno. Vítěznou branku vstřelil obránce Daniel Gazda, který v týdnu přišel na měsíční hostování z druholigového Zlína. Dvěma body se blýskli další dva obránci - Roman Vráblík a Jan Štencel.

Přehled zápasu České Budějovice – Liberec 

Vítkovice - Karlovy Vary 4:2

Hokejisté Vítkovice dostáli roli favorita, ale na domácím ledě zdolali Karlovy Vary až po tuhém boji 4:2. Energie dvakrát vedla a Ostravané otočili skóre na svou stranu až v třetí části. Dvěma brankami k tomu přispěl Peter Mueller, jehož vítězný gól padl ve 49. minutě v přesilovce. Vítkovice pojedenácté v řadě zabodovaly a ve vlastním prostředí vyhrály desáté z jedenácti utkání.

Přehled zápasu Vítkovice – Karlovy Vary

Olomouc - Hradec Králové 5:0

Olomouc porazila Hradec Králové vysoko 5:0 a upevnila si třetí místo před Třincem. Hanáci jasné výhře rozhodli ve druhé třetině, v níž vstřelili tři branky a odskočili na 4:0. Na třetí výhře z posledních čtyřech zápasů se podílelo pět různých střelců. Jiří Ondrušek, Jan Káňa a Jan Knotek zaznamenali dva body za gól a asistenci. 

Přehled zápasu Olomouc – Hradec Králové

Mladá Boleslav - Litvínov 6:4

Hokejisté Mladé Boleslavi otočili zápas s Litvínovem, vyhráli 6:4 a v domácím prostředí uspěli po čtyřech porážkách. Litvínov vedl po první třetině 3:0, po druhé 4:2, ale nakonec padl. Domácí skórovali čtyřikrát v závěrečné dvacetiminutovce, gól a tři asistence si připsal útočník Pavel Kousal.

Přehled zápasu Mladá Boleslav – Litvínov

Plzeň - Třinec 2:1

Plzeň porazila Třinec 2:1 a připsala si druhou tříbodovou výhru za sebou po třech předcházejících porážkách. Hosté se sice díky přesilovkové trefě Marka Daňa ujali v první třetině vedení, jenže domácí v samém závěru prostřední části zásluhou kapitána Jana Schleisse srovnali a ve třetí třetině zaznamenal vítězný gól útočník Filip Suchý. Oceláři přes střeleckou převahu nebodovali podruhé za poslední tři vystoupení.

Přehled zápasu Plzeň – Třinec