Zpátky na sever. Kapitán florbalové reprezentace Němeček posílí švédské šampiony

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zpátky na sever. Kapitán florbalové reprezentace Němeček posílí švédské šampiony

Kapitán florbalové reprezentace Ondřej Němeček odchází ze Střešovic do Storvrety.
Kapitán florbalové reprezentace Ondřej Němeček odchází ze Střešovic do Storvrety.Český florbal
Kapitán české florbalové reprezentace Ondřej Němeček (24) přestoupil z mistrovského Tatranu Střešovice do švédské Storvrety. Obránce podepsal dvouletou smlouvu a ve švédské lize naváže na působení v Pixbu Wallenstam a Linköpingu. Ve Storvretě se setká s bývalým spoluhráčem z Tatranu Filipem Langerem (21), který tam zamířil po dvou letech v Kalmarsundu.

"V mém rozhodování hrálo roli více faktorů, šlo zejména o ambice týmu a kvalitu kádru, kterým Storvreta disponuje. Vliv na rozhodnutí měl i přestup Filipa Langera, v neposlední řadě jsem po krátkém angažmá v Pixbu a dvouleté anabázi v Linköpingu chtěl vyzkoušet další tým ve švédské lize," uvedl Němeček ve vyjádření poskytnutém médiím.

Němeček dovedl jako kapitán loni v listopadu reprezentaci ke stříbru na mistrovství světa v Curychu a Winterthuru a byl členem i All Star týmu turnaje. Účastník čtyř MS má i bronz z roku 2021 z Helsinek a loni získal také bronz na Světových hrách v americké Birminghamu. V národním týmu má na kontě 69 zápasů a 48 bodů za 20 branek a 28 asistencí.

"Osobně bych se chtěl co nejrychleji aklimatizovat v týmu a lize, získat herní klid a dostat se do role klíčového hráče. Očekávání budou vysoká po minulé sezoně a doufám, že se nám podaří stejný úspěch jako s Tatranem," řekl Němeček. Do Švédska se vydá potřetí. "Odlišné to bude zejména v mé životní pozici, kdy v předchozích letech jsem mohl bezstarostně věnovat všechno úsilí florbalu. Teď se budu věnovat studiu a pokud to čas dovolí, tak i zaměstnání," uvedl.

S útočníkem Langerem působil v Tatranu naposledy v sezoně 2020/21 a pravidelně spolu hrají v reprezentaci. "Těším se, známe se už poměrně dlouho, snad nám to pošlape na hřišti i mimo něj," překl Němeček. "Sám jsem zvědavý na život v Uppsale, zatím jsem tam byl pouze na krátkých pobytech. Je to i nedaleko Stockholmu, takže se těším i na výlet tam," dodal Němeček.

V české nejvyšší soutěži Němeček sehrál 171 utkání včetně play off a nasbíral 217 bodů (89+118). Po loňské účasti v superfinále letos získal s Tatranem svůj premiérový titul. "Jsme neuvěřitelně šťastní, že se nám podařilo získat špičkového obránce, který patří mezi světovou extratřídu a má svá nejlepší florbalová léta před sebou. "Óňa' se rozhodl hrát v rudém dresu minimálně dva roky. Nejen já, ale i naši fanoušci se těší, až jej uvítáme v IFU Areně," uvedl pro klubový web místopředseda Storvrety Henrik Ededahl.