Maddison věří, že nominace na Euro jej nemine. Ukázal jsem, čeho jsem schopen, myslí si

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Maddison věří, že nominace na Euro jej nemine. Ukázal jsem, čeho jsem schopen, myslí si
James Maddison byl během mistrovství světa 2022 vyřazen ze hry se zraněním kolena.
James Maddison byl během mistrovství světa 2022 vyřazen ze hry se zraněním kolena.Reuters
Záložník Tottenhamu James Maddison (27) si myslí, že jeho jméno bude figurovat v nominaci trenéra Garetha Southgatea na letní Euro. Záložník Tottenhamu to prohlásil po březnovém reprezentačním bloku, v němž Anglie ve dvou zápasech ve Wembley prohrála 0:1 s Brazílií a vydřela remízu 2:2 s Belgií. Důvody vidí ve svých kvalitách a víře v sebe sama.

Maddison má na kontě šest reprezentačních startů, nikdy však za Albion neodehrál celých 90 minut. Přestože se dostal do týmu pro mistrovství světa 2022, úvodní duely v Kataru proseděl na lavičce a poté jej ze hry vyřadilo zranění kolena.

V sobotní přípravě s Brazílií, kterou Anglie prohrála 1:0, nenastoupil, v úterý proti Belgii vyběhl na trávník jako střídající hráč v 74. minutě. A v páté minutě nastavení pomohl k remíze, když zpětnou přihrávkou našel Judea Bellinghama, který vyrovnal.

"V týmu je velká konkurence a hodně kvality. Ale vím, že i já mám kvalitu, která může tomuto týmu pomoci," uvedl po utkání. "Sebevědomí a víra v mé schopnosti mi nechybí. Když jsem nastoupil proti Belgii, měl jsem na vývoj zápasu vliv. Ukázal jsem mu (Southgateovi), čeho jsem schopen. A chci toho ukázat ještě víc."

Anglie se na Euru 2024, které začíná 14. června, utká ve skupině ve skupině C se Slovinskem, Dánskem a Srbskem.

Program mistrovství Evropy