Plzeň – Slavia:

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Co neminout před zápasem Plzně: Staněk v barvách Slavie či Koubkův souboj proti Trpišovskému
Lukáš Provod v souboji s Janem Kopicem.
Lukáš Provod v souboji s Janem Kopicem.Profimedia
Fotbalisté Slavie se minulý víkend stali lídrem tabulky FORTUNA:LIGY. Po sobotní výhře nad Bohemians je ale znovu přeskočila Sparta a pokud se sešívání chtějí do čela vrátit, musí dnes zvítězit. Ale nebudou to mít snadné, v cestě jim stojí třetí tým tabulky Viktoria Plzeň. Jak se proti bývalým spoluhráčům povede brankáři Jindřichu Staňkovi (27)? A co pozitivní bilance trenéra Miroslava Koubka (72) proti Jindřichu Trpišovskému (48)? Nejen na tyto otázky přinášejí před úvodním hvizdem odpovědi Livesport Zprávy. Zápas startuje v 18 hodin.

Staněk proti svým. Jak si poradí s návratem do Plzně?

Téma nedělního šlágru je jasné. Celá fotbalová veřejnost je zvědavá na to, jakým způsobem si Jindřich Staněk poradí s návratem do Štruncových sadů. Reprezentační gólman po přestupu do Slavie chytá skvěle, duel v Plzni ale bude těžkou prověrkou jeho psychické odolnosti. Jaký vliv může mít na nedělní utkání a jak se mu vydařil vstup do nového angažmá jsme probrali s bývalým ligovým brankářem a současným trenérem třetiligové Hostouně Dominikem Rodingerem.

Staňkovy poslední sezony.
Staňkovy poslední sezony.Livesport

Slavia v Plzni vyhraje a získá důležité body, říká Jarolím

Plzeň sice trápí řada absencí, ale válí v Evropě a doma před měsícem smázla Spartu 4:0. Teď může zavařit i dalšímu aspirantovi na titul. Slavia je rozjetá, nicméně v Doosan Areně potřebuje vyhrát a pojistit si první příčku. Oplatí soupeři podzimní porážku? "Trenér Koubek zamíchá sestavou, ale hráči budou mít v hlavách odvetu s Fiorentinou," tuší Karel Jarolím, bývalý kouč reprezentace. Pražané podle něj vyhrají 3:1.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport

Poradí si Plzeň s náročným programem? Experti očekávají změny

Plzeň má další příležitost promluvit do boje o titul. Do bitvy se Slavií ovšem svěřenci Miroslava Koubka vstupují v úplně jiném rozpoložení. V lize dvakrát za sebou nevyhráli a navíc bojují o historický postup do semifinále Evropské konferenční ligy. Jak zápas dvou velkých rivalů dopadne podle expertů?

Poslední zápasy Plzně.
Poslední zápasy Plzně.Livesport

Najde Koubek vítězný recept i na Slavii?

Výraznou trhlinu dostaly mistrovské ambice Sparty před pár týdny v Plzni, když zde Letenští prohráli 0:4. Podobně tomu může být v neděli, kdy do Štruncových sadů přijede Slavia. Že je Viktoria více soustředěná na odvetu s Fiorentinou? Možná, tento faktor ale do jisté míry maže výjimečná bilance trenéra Viktorky Miroslava Koubka proti Jindřichu Trpišovskému.

Viktoria Plzeň – Slavia Praha (18:00 + audiokomentář)