Další změny ve vedení Liberce. Gebre Selassie se stane novým sportovním ředitelem Slovanu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další změny ve vedení Liberce. Gebre Selassie se stane novým sportovním ředitelem Slovanu

Gebre Selassie bude sportovním ředitelem Slovanu Liberec.
Gebre Selassie bude sportovním ředitelem Slovanu Liberec.Profimedia
Bývalý český fotbalový reprezentant Theodor Gebre Selassie (37) se stane sportovním ředitelem Liberce, dosud u týmu působil jako sportovní manažer. Slovan, jehož novým majitelem je od úterý podnikatel Ondřej Kania, o tom informoval na svém webu.

Gebre Selassie loni v červnu ukončil kariéru a v září nastoupil do funkce sportovního manažera. Nyní se posune dál. "Slovan se stal jedním z mých osudových klubů a Liberec domovem pro moji rodinu. Nesmírně si vážím příležitosti aktivně se podílet na vedení klubu v jeho nové etapě," uvedl někdejší obránce.

S Kaniovým příchodem se do klubu vrátil jeho bývalý hráč a funkcionář Jan Nezmar, kterého nové představenstvo zvolilo generálním ředitelem. "Stejně, jako jsem se o to snažil jako hráč, budu i ve své nové roli dělat vše, co bude v mých silách, pro to, abychom byli úspěšní. Těším se na spolupráci s Honzou Nezmarem. Věřím, že nám to bude klapat stejně jako kdysi na hřišti," prohlásil Gebre Selassie.

Rodák z Třebíče působil mimo jiné v Jihlavě a pražské Slavii, s níž získal dva ligové tituly (2008 a 2009). Mistrovský primát si připsal i v Liberci (2012), nejdelší část kariéry pak strávil v Brémách. Za Werder hrával v letech 2012 až 2021, poté se vrátil do Slovanu. V české lize si Gebre Selassie připsal 154 startů a devět branek, za reprezentační "áčko" má na kontě 54 zápasů a tři góly.

"S Theem nás pojí dlouhodobý vztah, jednak jako spoluhráčů a také jako přátel. Jsem přesvědčen o tom, že je velkou výhodou, pokud jsou na řídících pozicích klubu lidé, kteří k němu mají hluboký a dlouhodobý vztah. A to Theo, jako jedna z legend klubu, jednoznačně splňuje," řekl Nezmar.

Liberec a jeho umístění v tabulce ke 4. dubnu.
Liberec a jeho umístění v tabulce ke 4. dubnu.Livesport

Ředitelem marketingu a obchodu bude ve Slovanu nově Štěpán Hanuš. "Jedná se o podstatný krok ve snaze klubu pozvednout marketingovou aktivitu, která by měla ve střednědobém horizontu vést k významně vyšším návštěvám na domácích zápasech a atraktivitě klubu vůči potenciálním sponzorům," uvedli Severočeši.