Slavia oznámila příchod stopera Chaloupka, v Edenu podepsal čtyřletý kontrakt

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia oznámila příchod stopera Chaloupka, v Edenu podepsal čtyřletý kontrakt
Chaloupek je novou akvizicí Slavie.
Chaloupek je novou akvizicí Slavie.slavia.cz
Fotbalová Slavia hlásí první zimní posilu. Stal se jí podle očekávání talentovaný stoper Štěpán Chaloupek (20), který do Edenu přestoupil z Teplic. V novém působišti podepsal čtyřletou smlouvu s platností od 30. června 2024. Sezonu totiž dohraje mládežnický reprezentant ještě na severu Čech.

Slavia Chaloupka sledovala dlouhodobě. "Štěpán je ve svých 20  letech pilířem základní sestavy prvoligového týmu a reprezentační jednadvacítky. Zaujala nás obrovská síla, dominance v hlavičkových soubojích a zároveň, s přihlédnutím na jeho mladý věk, velká herní vyspělost. Jarní část sezony stráví ještě na angažmá v Teplicích a já věřím, že do letní přípravy naskočí ještě zkušenější hráč, který u nás naplno rozvine svůj fotbalový potenciál," řekl sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek pro klubový web.

Urostlý obránce (190 cm) byl rád, že jsou dlouhá jednání u úspěšného konce. "Věřím, že to bude úspěšná cesta. Projekt, který je v klubu nastavený, se mi velmi líbí. Trenér Trpišovský mi osobně volal, gratuloval mi," vyznal se hráč, jenž zatím v lize nastoupil ke 46 utkáním.

A letos na podzim se dočkal i premiérové trefy, když hlavičkou pod břevno pomohl týmu k remíze 1:1 s Bohemians. "Nejvíc mě charakterizují osobní souboje, maximální nasazení. Velká minutáž, kterou jsem na podzim v lize dostal, mi ohromně pomohla, dodala sebevědomí. Snad se mi to podaří prodat v létě ve Slavii," přál si.

S fotbalem začínal v rodném Meziboří, odkud odešel do Teplic. V jejich dresu debutoval v nejvyšší soutěži v listopadu 2021 na Letné proti Spartě. V aktuálním ligovém ročníku nasbíral 1609 minut, což ho v celkovém pořadí soutěže řadí na deváté místo. Za reprezentaci do 21 let odehrál čtyři duely, z toho tři v probíhající kvalifikaci o mistrovství Evropy.

Další přestupy a spekulace