Postup do osmifinále LM po 13 letech. Jsem neskutečně hrdý, chválil Kodaň záložník Falk

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Postup do osmifinále LM po 13 letech. Jsem neskutečně hrdý, chválil Kodaň záložník Falk

Kodaň se raduje z postupu.
Kodaň se raduje z postupu.Profimedia
Fotbalisté Kodaně v úterý zdolali doma 1:0 Galatasaray Istanbul a po 13 letech postoupili do osmifinále Ligy mistrů. Přemožitelé pražské Sparty z předkola prošli dál z nabité skupiny A v konkurenci Galatasaraye, Bayernu Mnichov a Manchesteru United. Překvapení po posledním zápase neskrývali ani samotní hráči dánského klubu.

Kodaň poslal do osmifinále v 59. minutě Lukas Lerager, jenž si našel ve vápně zpětnou přihrávku a z prvního dotyku zakončil. Stejný hráč byl v závěru po druhé žluté kartě vyloučen, domácí ale náskok uhájili. "Té červené karty je škoda, další zápas mě nejspíš čeká trest. Jinak jsem ale nadšený. Postoupili jsme do osmifinále, šílené!" radoval se Lerager v rozhovoru pro streamovací službu Viaplay.

Přehled utkání Kodaň – Galatasaray 1:0

Dánští šampioni byli outsidery skupiny A. Do soutěže navíc prošli s obtížemi, ve 3. předkole zdolali Spartu až po penaltovém rozstřelu. "V takové skupině nikdo neočekával, že bychom mohli postoupit. Na tým jsem neskutečný hrdý," řekl záložník Rasmus Falk. "Podali jsme neuvěřitelný výkon. Pro dánský klub je to výjimečný úspěch," přidal.

Kodaň získala osm bodů a skončila druhá za suverénním Bayernem. Galatasaray, který potřeboval kvůli horšímu skóre v Dánsku zvítězit, obsadil ve skupině s pěti body třetí místo a čeká ho play off Evropské ligy.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform