Leicester je zpět mezi nejlepšími, po jedné sezoně znovu postoupil do Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Leicester je zpět mezi nejlepšími, po jedné sezoně znovu postoupil do Premier League
Jamie Vardy a Leicester se vracejí nahoru
Jamie Vardy a Leicester se vracejí nahoruReuters
Leicester si zajistil postup do Premier League, a to díky páteční překvapivé prohře Leedsu United 0:4 s Queens Park Rangers. Leicester má aktuálně 94 bodů, do nejvyšší anglické soutěže se vrací po jednom roce.

Leicester, který se nachází na vrcholu Championship s 94 body a dvěma zápasy k dobru, věděl, že nedělní vítězství na hřišti Prestonu North End mu zajistí postup zpět do nejvyšší anglické soutěže bez ohledu na další víkendové výsledky.

Jenže, prohra Leedsu s QPR v pátek večer znamenala, že fanoušci Leicesteru mohli začít slavit předčasně, protože výsledek matematicky potvrdil, že klub z Midlands nemůže skončit v lize níže než na druhém místě, čímž si zajistil automatický postup do Premier League.

Tak vypadá čelo soutěže.
Tak vypadá čelo soutěže.Livesport

Pro Leicester to bylo působivé tažení, v němž se mu podařilo udržet pohromadě jádro týmu, který sestoupil z Premier League, a doplnit jej o několik významných posil.

Legendární útočník Jamie Vardy je stále oporou mužstva a v této sezóně Championship dosud vstřelil 16 gólů. Zdatně mu pomáhají křídla Issahaku Fatawu (6 gólů) a Stephy Mavididi (12 gólů).

Výrazně se na postupu podílel také trenér Enzo Maresca, pro nějž to je teprve druhé angažmá v roli hlavního kouče. Bývalý hráč Juventusu či Sevilly, jenž dělal asistenta Pepu Guardiolovi v Manchesteru City, nastoupil do Leicesteru po minulé sezoně a vytvořil z týmu jeden z nejofenzivnějších celků Championship.

Přímý postup si může zajistit i českým brankář Václav Hladký. Ipswich má tři zápasy k dobru a pokud v nich uhraje pět bodů, půjde do Premier League z druhého místa na úkor Leedsu.

Pokud Sheffield United v sobotu prohraje s Newcastlem, sestoupí z Premier League do Championship.