Gólová přestřelka v Uničově, sebejistí North Wings či těsné vítězství Plzně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gólová přestřelka v Uničově, sebejistí North Wings či těsné vítězství Plzně

Olomouc se rozjela dobře, zápas ale nevyhrála.
Olomouc se rozjela dobře, zápas ale nevyhrála.ULLH
V rámci Univerzitní ligy ledního hokeje se v uplynulých dnech odehrála pouhá tři utkání. Šlo o dohrávky 4. kola. Olomouc vstřelila hostům z UK čtyři branky, na výhru to však nestačilo. Další zajímavé souboje svedly Ústí s Pardubicemi a také Plzeň s MUNI. Ve středu se v Ostravar aréně odehrálo i Ostravské derby, to před více než 8 tisíci diváky zvítězili hokejisté Ostravské univerzity.

Olomouc začala skvostně, body zamířily do Prahy

Velmi dramatickou zápletku nabídl pondělní duel mezi Olomoucí a Karlovkou. Domácí vstoupili do zápasu výtečně, když ve třetí minutě otevřeli skóre duelu. Jan Morev potrestal chybu Pražanů a zavěsil kotouč pod horní tyč. Zanedlouho bylo srovnáno, Filip Čmejla prokličkoval olomouckou obranou a vystřelil na Novotného, který lovil kotouč za svými zády. Hanáci navýšili své vedení ve 14. minutě, když z Gretzkyho kanceláře pálil Pavel Skopal a procpal puk za Maška. Karlovka se snažila o

srovnání, Glitta však trefil pouze boční síť. Šanci měl i Čmejla, který svůj únik neproměnil.

Statistiky utkání UP Olomouc - UK Hockey Prague

Minutu po startu druhé dvacetiminutovky zaúřadoval Filip Palička, který svou útočnou akci vyřešil přesnou dělovkou. Do několika vteřin přišlo snížení. Díky špatné rozehrávce hráčů UPOLu se kotouče zmocnil David Jindra, který propad potrestal. Hororová půlminuta pokračovala. Frederic Hakl se zmocnil kotouče ve středním pásmu a svižnou střelou srovnal na 3:3. Stejný hráč úřadoval i o tři minuty později. Hakl tentokrát číhal na modré čáře, stáhl si puk, a i přes problémy se zakončením úspěšně dorazil kotouč za domácího gólmana. Karlovka měla i ve zbytku periody kupu šancí, gólově však už neodskočila.

Také zkraje třetí části přišla přesná trefa. 79 vteřin po úvodním vhazování periody využili Olomoučtí přesilovou hru, Jan Kropáč našel odražený kotouč a nekompromisně jej poslal do branky hostů – srovnáno 4:4. O pár chvil později propálil všechny a všechno hostující Filip Čmejla a poslal Karlovku do vedení. Pražané pokračovali v dominantním výkonu a přidali další trefu, Tomáš Krchňák dostal parádně nabito a z mezikruží se nemýlil. Olomouc měla ke konci k dispozici přesilovku, a tak zkusila zariskovat s hrou bez brankaře. Ihned po vhazování však přišla střela do prázdné  klece, kterou vyslal Daniel Piskač a uzavřel tak skóre.

North Wings berou po vlažném začátku výhru

Do Ústí nad Labem dorazili hokejisté z Pardubic. Od úvodu utkání byla vidět převaha domácích, kterým však srazilo hřebínek oslabení. Riders totiž dokázali výhodu proměnit v branku, Marek Ladman se nejlépe zorientoval před bránou a střelou po ledě poslal kotouč za záda Gerstnera. V dalším průběhu byly šance na obou stranách, na konci třetiny však úspěšně pálil Jakub Tot, který prostřelil Sodomku na vyrážečku a srovnal stav na 1:1.

Statistiky utkání Ústí nad Labem - Pardubice

Již od prvních chvil druhé periody dostali domácí k dispozici přesilovou hru, kterou proměnil v branku Radovan Miškovič. Ústecký útočník se prosadil lehkým přiťuknutím, proti kterému neměl hostující gólman šanci. O tři minuty později se domácí radovali znovu, Dan Bartoš prostřelil Sodomku. Čtvrtou branku do sítě Východočechů vpálil Adam Janoušek, který umístil puk do odkryté části branky. Za polovinou utkání padla další branka, Jakub Tot přidal svou druhou trefu v zápase a Severočeši tak utekli na rozdíl čtyř branek.

I ve třetí třetině měli více ze hry North Wings, gólman Sodomka předvedl několik parádních zákroků a držel Riders daleko od debaklu. V 56. minutě bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch hostů za faul na Stolína. Faulovaný hráč se rozjel na Gerstnera a zkoušel to mezi nohama. Do branky však kotouč nedoklouzal. Více se toho v Ústí nestalo a domácí si nechali tři body doma, hrdinou utkání byl Jakub Tot, který si připsal dva góly a dvě asistence.

Akademici zůstávají neporaženi

Zkraje sezony se výtečně daří posledním finalistům z Plzně. Akademici na domácím ledě přivítali MUNI a šlo o velmi vyrovnané a vyhrocené utkání.

První minuty zápasu byly plné nepřesností na obou stranách, i přesto měla více ze hry právě domácí Plzeň. Svou převahu potvrdila v 15. minutě, kdy využila přesilovku díky pohotové akci ihned po vhazování, slavil Vít Reitspies. Masarykova univerzita však na inkasovaný gól dokázala poměrně rychle reagovat. Hosté vypíchli plzeňským hráčům ve středním pásmu kotouč a Pavel Tomaník následně bez problémů prošel obranou Západočechů a z ostrého úhlu poslal touš přesně do horního

rohu.

Statistiky utkání Plzeň - MUNI

Začátek druhé periody opět patřil Plzni. Akademici měli několik šancí skórovat, nakonec se podařila akce Štěpánu Říhovi, který nastavil měřidla a trefil pod lapačku Krále. I nadále měl více ze hry domácí celek, který dostal možnost dvou přesilových her, žádná však nebyla využita. I když Brno si také jednou zkusilo přesilovku, speciální formace ovoce nepřinesla.

Ve třetí části se začalo přiostřovat. Přibývalo potyček a vyloučení, jedno z nich bylo pro Brno kamenem úrazu. Marek Princl zakončil přesilovkovou akci trefou do levého horního růžku. I nadále přibývalo spíše mužů na trestné lavici než gólů a pěkných hokejových momentů. Deset minut předkoncem utkání šli domácí do brejku, Reitspies však druhou branku utkání nepřidal. Drama přišlo v 53. minutě, kdy se za MUNI trefil opět Pavel Tomaník, který z mezikruží vypálil a kotouč propadl Štekrovi mezi rukou a tělem. I když se hosté z Brna hnali za vyrovnáním, nepodařilo se naplnit jejich cíl a Akademici tak doma brali další tři body do tabulky.