MS v hokeji ONLINE, den čtvrtý: Druhé nájezdy Česku nevyšly. Švédové v Ostravě zničili Němce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, den čtvrtý: Druhé nájezdy Česku nevyšly. Švédové v Ostravě zničili Němce

Aktualizováno
Česká reprezentace podlehla Švýcarsku.
Česká reprezentace podlehla Švýcarsku.Profimedia
Do Česka se letos na mistrovství světa v hokeji sjela parádní hráčská společnost. Mnozí kvůli tomu turnaj překřtili na malou olympiádu, zlaté medaile jsou prestižnější než jindy. Livesport Zprávy přinášejí z této největší sportovní akce roku v tuzemsku i neustálý online přenos, který zaznamená to nejpodstatnější, co se v Praze a Ostravě stane. A to včetně sestřihů jednotlivých zápasů.

Zápasy

Norsko – Finsko 1:4

USA – Slovensko 4:5p

Německo – Švédsko 1:6

Švýcarsko – Česko 2:1sn

Novinky

23:02 – Národní tým si na mistrovství světa připsal první porážku. Ve vyrovnaném utkání s jedním ze spolufavoritů skupiny Švýcarskem hrál po 60 minutách 1:1, když oba týmy proměnily přesilovku. V prodloužení gól nepadl, a tak rozhodovaly samostatné nájezdy. Ty Češi na rozdíl od úvodního utkání s Finskem nezvládli, prosadil se pouze Matěj Stránský, zatímco soupeř skóroval dvakrát. Více informací se dočtěte v článku.

Sestřih utkání Švýcarsko – Česko.
Livesport CZ + SK

22:58 – Hokejisté Švédska porazili na mistrovství světa v Ostravě Německo jednoznačně 6:1, po třech zápasech mají plný počet devíti bodů a vedou skupinu B. Němci, obhájci stříbrných medailí, si připsali druhou prohru a s třemi body jsou šestí. Švédové rozhodli o své výhře již v první třetině, ve které si vypracovali tříbrankové vedení. Gólem a dvěma asistencemi se pod úspěch podepsal útočník André Burakovsky.

21:52 – Švédové ve druhé třetině zápasu s Německem přidali další dvě branky a po 20 minutách vedou jasně 5:0. Dominance je znatelná i při pohledu na střeleckou statistiku, v níž Skandinávci vládnou 35:9. 

21:45 – Český tým ve druhé třetině nakopla bitka. Jen pár sekund po střetu Rutty, Beránka, Niederreitera a Kurasheva se v přesilové hře prosadil Matěj Stránský.

21:00 – Hokejisté Švédska v ostravské skupině zatím dominují. Po dvou výhrách ve třetím zápase čelí Německu a po 20 minutách vedou jasně 3:0.

20:41 – Český národní tým prohrává se Švýcarskem 0:1. Soupeř využil už sedmou přesilovou hru na turnaji. V prvním duelu po příletu z Los Angeles se prosadil Kevin Fiala.

20:15 – "Snažíme se na naší hře pracovat v každém zápase. Chceme se postupně zlepšovat," prozradil Jakub Krejčík v rozhovoru před utkáním se Švýcary. "Budeme opět hrát před vyprodanou O2 arenou, Švýcary proto zkusíme dostat pod tlak hned od prvního střídání," dodal český bek. 

19:44 – Do české sestavy pro zápas se Švýcarskem se vrací Lukáš Dostál. Útoky i obranné páry zůstávají stejné.

19:17 – Kapitán amerických hokejistů Brady Tkachuk po zápase se Slováky nebyl příliš spokojený s vedením duelu od rozhodčích. "Byl to fyzický zápas plný soubojů, hodně o emocích. Je špatně, že sudí nedovolili, abychom se poprali," líčil v rozhovoru pro americká media. 

Sestřih zápasu USA – Slovensko
Livesport CZ + SK

19:05 – Slovensko ve třetí třetině zápasu proti USA ztratilo tříbrankový náskok, v prodloužení ale rozhodl o výhře našich východních sousedů hrdina zápasu Miloš Kelemen. Útočník patřící Arizoně utkání zakončil se skvělou bilancí dvou branek a jedné nahrávky. Více informací najdete v článku.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuEnetpulse

18:54 – Slováci vstupovali do třetí třetiny zápasu s USA se tříbrankovým náskokem, ale favorit vyrovnal a zápas jde do prodloužení.

18:50 – Za Švýcarsko nastoupí ve večerním utkání s Českem i Kevin Fiala. Útočník Los Angeles se stihl přesunout do Prahy a připojit se k týmu, v němž se stane sedmou posilou z NHL.

18:44 – Finsko ovládlo v pražské skupině A druhý ze tří zápasů, pod vítěztví nad Norskem 4:1 se dvěma góly podepsali Oliver Kapanen a Arttu Hyry. Více informací najdete v článku.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuEnetpulse

17:55 – Slovensko drží nadějný výsledek i po skončení druhého dějství. Poté, co snížil na rozdíl jediné branky útočník Minnesoty Matthew Boldy, se prosadili postupně Šimon Nemec a Patrik Koch. Po příspěvku obou obránců tak outsider ostravského odpoledního zápasu vede 4:1.

17:45 – Dáreček v podobě gólu do prázdné branky dostal od norského gólmana Jonase Arntzena finský útočník Oliver Kapanen, který zvýšil vedení Suomi na 4:0. Také průběh odpoledního utkání z Prahy, v němž favorit vede po druhé třetině 4:1, můžete sledovat živě na Livesport.cz.

17:03 – Skvělý vstup do zápasu s USA prožívají hokejisté Slovenska. Svěřenci trenéra Craiga Ramseyho ovládli první třetinu proti favorizovanému soupeři a po 20 minutách vedou po brankách Miloše Kelemena a Libora Hudáčka 2:0. Zbytek utkání můžete sledovat živě na Livesport.cz.

16:53 – Obránce David Špaček před devíti roky na mistrovství světa v Praze fandil svému otci Jaroslavovi, teď si vicemistr světa z předloňského juniorského šampionátu v kanadském Halifaxu odbývá v O2 areně sám premiéru na velké mezinárodní akci. Dočkal se jí o tři roky dříve než olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa, v jehož stopách kráčí. Po sezoně na farmě Minnesoty v Iowě v AHL si užívá domácí vrchol sezony hned na prahu reprezentační kariéry. Více informací v článku.

15:27 – I ve 36 letech patří Sacha Treille mezi největší opory francouzského národního týmu. Atmosféru světového šampionátu zažívá již popatnácté, druhým rokem dělá výběru země galského kohouta kapitána. "Dřív bylo hodně náročné bojovat o body, ale teď máme lepší tým než před lety. Myslím, že Francie je na správné cestě," říká v exkluzivním rozhovoru pro Livesport Zprávy.

14:30 – "Určitě chceme hrát to, co chceme my. Nebudeme čekat, co budou hrát Švýcaři. Tempo a hru samotnou bychom chtěli určovat my," hlásí před večerním duelem se Švýcarskem asistent trenéra Kalous.

13:00 – "Uvidíme. Na tréninku se zdálo vše v pořádku, ale Dominik bude situaci ještě konzultovat s lékařem i fyzioterapeutem. Kdyby hrát nemohl, budeme reagovat až podle situace. Věříme ale, že by mohl být k dispozici, protože na tréninku to vypadalo dobře," uvedl Kalous k situaci kolem zranění Kubalíka.

12:54 – Švýcary posílil elitní útočník českého původu Kevin Fiala, zatím ale není zřejmé, zda zasáhne do večerní bitvy. "Monitorujeme situaci, ale chceme se soustředit na náš tým a naši hru. Chceme hrát, co chceme my, nečekat, s čím přijdou Švýcaři," prohlásil asistent trenéra Jiří Kalous. Forvard Los Angeles na rozbruslení večerního soupeře českého týmu ovšem scházel.

12:51 – V noci na pondělí vypadl z play off zámořské AHL tým Texas Stars v sestavě s Matějem Blümelem. Třiadvacetiletý držitel bronzu z Tampere 2022 Blümel však výběr kouče Radima Rulíka neposílí. "Matějův tým v noci vypadl z play off AHL, Dalas ale stále hraje play off NHL a Matěj tak i přes vypadnutí Texasu zůstává v zámoří k dispozici organizaci Dallas Stars," vysvětlil generální manažer českého týmu Petr Nedvěd.

12:36 – Hlavním tahounem národního týmu by měl být i v pondělí kapitán Roman Červenka, který ve svém jubilejním 200. utkání v reprezentačním dresu proti Norsku vstřelil dvě branky. Zkušený centr se radoval dvakrát během 16 minut a 32 vteřin strávených na ledě.

Statistiky Romana Červenky v zápase s Norskem.
Statistiky Romana Červenky v zápase s Norskem.Enetpulse

12:01 – Sobotní zápas Česka s Norskem sledovalo v ČT sledovalo 1,63 milionu diváků starších čtyř let, přenos tak dosáhl podílu 45,6 % všech diváků se zapnutou televizí. Spolu s pátečním zápasem Česko – Finsko šlo o nejsledovanější přenosy ve skupinách od roku 2019. Loňský nejlepší výsledek sledovanosti ve skupinách překonaly o víc než 300 tisíc diváků.

Sestřih utkání Česko – Norsko.
Livesport CZ + SK

11:04 – Na rozbruslení českého týmu před večerním duelem se Švýcarskem nechyběl ani Dominik Kubalík, který dohrával sobotní duel s Norskem s poraněným kotníkem. "Naštěstí po primárním vyšetření, když jsme zjistili jeho aktuální stav, se ukázalo, že Dominik utrpěl poranění v dolní polovině těla, které by ho však nemělo vyřadit z následujících dní v turnaji. Po dohodě s ním jsme mu dovolili návrat do hry," uvedl v neděli jeden z lékařů českého týmu Antonín Chochola.

10:42 – Čeští fanoušci upírají po nedělní noci zrak na program NHL. Ve hře je totiž vedle posílení o Martina Nečase i potenciální příjezd Davida Pastrňáka – Florida má po třetí výhře v řadě na dosah postup do semifinále play off NHL (3:1 na zápasy). Jaké varianty, které by "přihrály" hvězdu Bostonu do Prahy, jsou ve hře? Více informací v článku.

10:33 – Šampionát v Praze a Ostravě doprovází fantastická atmosféra. "Tady v Praze je to fakt neuvěřitelné. Fanoušci vytváří při všech zápasech skvělou atmosféru. Česko si zaslouží poklonu," vysekl poklonu v neděli trenér Švýcarska Patrick Fischer. Stěžejní roli logicky hrají domácí fanoušci, kteří sobotní výhru národního týmu slavili před stadionem i 40 minut po skončení utkání.

09:31 – Spojené státy přišly o brankáře Alexe Lyona. Jeho zranění je vážnějšího charakteru, než se očekávalo. Gólman Detroitu kvůli poranění ruky nedochytal utkání s Německem a dokonce už opustil výpravu USA. Vedení reprezentace, která má po dvou úvodních duelech na kontě tři body, nyní zvažuje možnosti doplnění soupisky. V pondělí by se měl do amerického brankoviště proti Slovensku postavit Alex Nedeljkovič z Pittsburghu.

08:35 – Do večerního utkání mezi Českem a Švýcarskem by mohl zasáhnout i Kevin Fiala. Útočník Los Angeles se podle listu Blick připojí k výběru trenéra Patricka Fischera během pondělí a nad jeho účastí v pondělním duelu tak visí otazník. Více informací naleznete v článku

06:47 – Češi uspěli na MS nad Švýcarskem naposledy před pěti lety v Bratislavě. V posledních pěti vzájemných měřeních napříč všemi turnaji je bilance maximálně vyrovnaná...

Vzájemné zápasy Česka a Švýcarska.
Vzájemné zápasy Česka a Švýcarska.Enetpulse

06:20 – Své třetí utkání sehrají na MS v Praze a Ostravě také Slováci. Výběr trenéra Craiga Ramseyho čeká po soubojích s Německem a Kazachstánem další těžký test v podobě reprezentace USA. Spojené státy patří mezi největší favority ostravské skupiny a celek poskládaný okolo forvarda Tomáše Tatara bude muset předvést bezchybný výkon.

Preview - USA - Slovensko
Livesport

06:15 – Čtvrtý den šampionátu přinese už třetí vystoupení domácího národního týmu, který se od 20:20 utká se Švýcarskem. Půjde přitom o hodně – oba celky si totiž myslí na co možná nejlepší umístění ve skupině. Jak se Roman Červenka a spol. popasují s velkými jmény z NHL?

Preview Česko - Švýcarsko
Livesport