Marchand vystřílel Bostonu druhou výhru, Pastrňák asistoval. Obhájci z Vegas znovu uspěli

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Marchand vystřílel Bostonu druhou výhru, Pastrňák asistoval. Obhájci z Vegas znovu uspěli
Brad Marchand (vpravo) byl klíčovým hráčem Bruins.
Brad Marchand (vpravo) byl klíčovým hráčem Bruins.Profimedia
Fantastickou třetí třetinu předvedli v prvním zápase na ledě Toronta hokejisté Bostonu. Bruins díky třem brankám v poslední dvacetiminutovce získali třetí duel čtvrtfinále play off NHL na svou stranu (4:2) a ujali se tak vedení 2:1 na zápasy. Dvěma góly a jednou asistencí se pod důležitou výhru podepsal Brad Marchand (35), kterému přihrával na trefu do prázdné branky David Pastrňák (27). Dařilo se také obhájcům Stanley Cupu z Vegas, kteří v sestavě s Tomášem Hertlem (30) získali druhé vítězství (3:1) v náročné sérii s Dallasem.

Toronto – Boston 2:4

Boston se dostal poprvé do vedení v úvodu třetí třetiny, kdy se v přesilové hře prosadil Jake DeBrusk, jenž otočil skóre na 2:1 pro Bruins. Na vedoucí branku v 52. minutě odpověděl vyrovnáním Tyler Bertuzzi, nerozhodný stav ale vydržel pouze 28 vteřin. Hokejistům Bruins vrátil náskok Brad Marchand. Kapitán Bostonu v závěru zápasu po Pastrňákově nahrávce přidal gól na 4:2 a pečetil druhou výhru svého týmu v sérii.

Marchand vylepšil svou kariérní bilanci v play off na 55 branek a v čele klubových tabulek vyrovnal Cama Neelyho. "Teď to mám všechno z první ruky, řádění Marchanda s Bergeronem jsem ale sledoval ještě v době, než jsem začal trénovat v NHL. Brad je hráč velkých okamžiků. Když se podíváte na to, kolik bodů v play off nasbíral, řeknete si jen 'páni'," chválil Marchanda trenér Jim Montgomery.

Kanadský útočník se dostal na 134 bodů a potvrdil pozici druhého nejproduktivnějšího hráče Bruins ve vyřazovacích bojích. Více bodů v dresu Bostonu nasbíral pouze Ray Bourque. "Být ve společnosti jednoho z nejlepších hráčů historie je neuvěřitelné. Doufám, že mi v nádrži zbývá ještě dost paliva na to, abych přidal další body," uvedl Marchand, jenž je s bilancí 2+4 nejproduktivnějším hráčem letošního play off.

Edmonton – Los Angeles 4:5p

Šest bodů má na kontě i Connor McDavid. Útočník Edmontonu po pěti nahrávkách z úvodního duelu připravil jeden gól i ve druhém zápase série s Los Angeles, jeho příspěvek ale tentokrát k výhře nestačil. Oilers prohráli 4:5 v prodloužení a do Kalifornie zamíří za stavu 1:1 na zápasy.

Hokejisté Edmontonu od začátku dotahovali. Vždy se ale dokázali vrátit a vybojovali prodloužení. Velký podíl na tom měl Dylan Holloway, jenž ve svém druhém zápase v play off dal dvě branky. Na druhé straně se dvěma přesnými zásahy blýskl Adrian Kempe.

Hlavním strůjcem výhry byl kapitán Kings Anže Kopitar. Zkušený Slovinec v základní hrací době zaznamenal dvě asistence a v prodloužení v čase 62:07 rozhodl o vítězství Los Angeles.

Dallas – Vegas 1:3

Hokejisté Vegas si vezou z Dallasu nadějné vedení 2:0 na zápasy. "V naší hře stále můžete vidět dost nedostatků, v konečném součtu je ale důležité, že vyhráváme. Vracet se domů s vedením 2:0 je výborné," řekl Jack Eichel, jenž trefou do prázdné branky zpečetil výhru Golden Knights.

Do druhého zápasu přitom lépe vstoupili domácí. V 17. minutě se prosadil Jason Robertson a poslal Dallas poprvé v sérii do vedení. Po necelé minutě a půl se ale prosadil Jonathan Marchessault. Obrat zařídil v závěru druhé třetiny Noah Hanifin a skóre v čase 59:26 uzavřel trefou do prázdné branky Jack Eichel.

"Nečeká nás nic jednoduchého. Jedeme na led úřadujících šampionů, kteří mají možná ještě lepší tým než vloni. Zápasy na hřištích soupeřů ale zvládáme dobře. V základní části jsme v nich byli nejlepší z celé NHL," řekl trenér Stars Peter DeBoer.

Program play off NHL