Kämpf zaznamenal první trefu v sezoně, Hronek si připsal další asistenci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kämpf zaznamenal první trefu v sezoně, Hronek si připsal další asistenci

Aktualizováno
Kämpf se dočkal první trefy v sezoně.
Kämpf se dočkal první trefy v sezoně.Profimedia
David Kämpf (28) zpečetil v NHL svým prvním gólem sezony výhru hokejistů Toronta 5:2 nad Vancouverem. Za poražené asistoval u jedné branky Filip Hronek (26). Skóroval i Pavel Zacha (26) a asistenci si připsal David Pastrňák (27), ale s Bostonem podlehli v Montrealu 2:3 v prodloužení.

Dominik Kubalík připravil jeden gól Ottawy, která porazila doma Calgary 4:1. Martin Nečas zaznamenal jednu asistenci u výhry Caroliny 4:0 na ledě Tampy Bay. Stejným výsledkem zdolal Pittsburgh doma Buffalo i díky asistenci Radima Zohorny.

Toronto – Vancouver 5:2

Kämpf stanovil v 50. minutě konečný výsledek tečí a završil obrat Toronta, které po první třetině prohrávalo 1:2. O druhý gól Vancouveru, který dal v přesilové hře z dorážky Pius Suter, se zasloužil asistencí i Filip Hronek. Český bek má na kontě už patnáct přihrávek, v této statistice patří k nejlepším v lize. K výhře domácích přispěl dvěma body Noah Gregor (1+1), který byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Kämpf, jenž má nyní na kontě tři body (1+2), rozdýchával ještě za bezbrankového stavu tvrdou ránu. Ve středním pásmu jej po odehrání puku srazil k ledu Dakota Joshua.

Českého útočníka se zastal v pěstní výměně nejstarší hráč NHL Mark Giordano. "Občas vybuchnu a to byla přesně jedna ze situací, která mě vytáčí. Viděl jsem spoluhráče na ledě po tvrdém hitu od urostlého hráče, tak jsem jej vyzval na bitku," vysvětlil Giordano.

Montreal – Boston 3:2p

Zacha otevřel skóre tečí už po 36 sekundách hry a dlouho byl jediným střelcem zápasu. Bostonu ale nevyšel nástup do třetí třetiny. Montreal otočil ve 41. minutě stav utkání během 27 sekund trefami Nicka Suzukiho a Brendana Gallaghera.

O chvíli později si málem zapsal asistenci Jakub Lauko, ale rozhodčí odvolali po trenérské výzvě gól Oskara Steena na 2:2 kvůli nedovolenému bránění brankáři. Boston vyrovnal až v 53. minutě v přesilové hře zásluhou Pastrňáka, jehož pas z levého kruhu ke vzdálenější tyči se odrazil do branky od brusle Brada Marchanda.

Český útočník bodoval počtvrté v řadě (2+5) a patří k nejproduktivnějším hráčům soutěže (10+11). O výhře Montrealu rozhodl v prodloužení Kaiden Guhle. Kaiden Guhle.

Ottawa – Calgary 4:1

Kubalík se zapisoval do statistik v této sezoně pouze jako střelec (4+0), ale proti Calgary ukázal, že umí góly i připravovat. Po přihrávce Drakea Bathersona zpoza branky mohl z mezikruží zakončovat, ale posunul puk napravo, odkud zvyšoval Rourke Chartier do prázné branky na 3:1.

Další zápasy

Nečas i Zohorna zaznamenali shodně druhou asistenci u vítězné branky. Po akci Nečase vstřelil ve čtvrté minutě první gól Caroliny Teuvo Teräväinen a Pjotr Kočetkov, který se stal první hvězdou utkání, zneškodnil 22 střel Tampy Bay. Poražení postrádali nemocného Nikitu Kučerova.

Zohorna asistoval u trefy Jevgenije Malkina, který otevřel na konci úvodní třetiny skóre. Dvěma góly pomohl k výhře Pittsburghu obránce Erik Karlsson a nejlepším hráčem byl vyhlášen Tristan Jarry: zastavil 35 střel Buffala. Gólman Penguins vynechal minulý zápas kvůli následkům po zásahu pukem do tváře, ale ukázal, že je v pořádku. "Několik dní jsem nic neviděl. Ulevilo se mi, když otok splaskl a že jsem schopný zase chytat," řekl Jarry.

Hokejisté St. Louis spustili kanonádu v Coloradu, kde zvítězili vysoko 8:2. Blues se stalo potřetí v klubové historii, že dva jeho hráči nasázeli v jednom utkání hattrick. Debakl řídili Brayden Schenn (3+1) a Pavel Bučněvič, který vstřelil dvě ze tří branek v oslabení. Na čtyři góly přihrál Robert Thomas. Jejich spoluhráč Jakub Vrána vyšel bodově naprázdno.

Zach Hyman skóroval v rozmezí 10. až 19. minuty první tři góly zápasu a nasměroval Edmonton k výhře 4:1 v Seattlu. Čistý hattrick vstřelil před ním v úvodní třetině v klubové historii pouze Wayne Gretzky.

Kompletní výsledky NHL