New Jersey přišlo o nejproduktivnějšího hráče NHL, Hughes bude týmu chybět několik týdnů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

New Jersey přišlo o nejproduktivnějšího hráče NHL, Hughes bude týmu chybět několik týdnů

Hughes si nějakou dobu nezahraje.
Hughes si nějakou dobu nezahraje.Profimedia
Několik týdnů bude hokejistům New Jersey chybět útočník Jack Hughes (22), který aktuálně vede bodování NHL. Mladý centr se zranil v pátečním utkání na ledě St. Louis. Podle klubu má Hughes blíže nespecifikované potíže v horní části těla.

Hughes se zranil v první třetině. Protáhl se do šance mezi dvěma hráči Blues, poté při pokusu o dorážku sám zaškobrtl, v rychlosti ztratil rovnováhu a přišel náraz na zadní hrazení. Americký útočník se udeřil do pravého ramene a do hlavy. Hughes zůstal chvíli ležet na ledě, pak pomalu zamířil na střídačku. I když se krátce ještě zkusil vrátit do hry při přesilovce, led brzy opustil a zápas pro něho skončil. Blues vyhráli 4:1.

Jednička draftu z roku 2019 má za sebou vynikající vstup do sezony. Hughes si za 10 startů připsal 20 bodů díky pěti gólům a 15 asistencím a vede bodování NHL. Dvacet bodů nasbíral i Elias Pettersson z Vancouveru, ale při bilanci 6+14 odehrál o jedno utkání více.

Pro Devils, kteří vstoupili do sezony sedmi výhrami v 11 zápasech, nejde o první ztrátu. Na marodce mužstva, k jehož oporám patří i brankář Vítek Vaněček a útočník Ondřej Palát, jsou již forvardi Nico Hischier s Tomášem Noskem a obránce Colin Miller.