Třinec vstoupil do finále vítězně, v Pardubicích udělal první krok k pátému titulu v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Třinec vstoupil do finále vítězně, v Pardubicích udělal první krok k pátému titulu v řadě
Aktualizováno
Třinec vstoupil do finálové série vítězně.
Třinec vstoupil do finálové série vítězně.Profimedia
Ve vyprodané enteria areně v Pardubicích začala finálová série hokejové extraligy mezi Dynamem a Třincem překvapením. Hosté totiž zvládli první zápas na východě Čech skvěle a vykročili tak za ziskem pátého titulu v řadě. Gólově se pod triumf úřadujících šampionů podepsali Patrik Hrehorčák (25) a Daniel Kurovský (26), za domácí jen snížil kapitán Lukáš Sedlák (31). Série hraná na čtyři výhry bude pokračovat ve středu v Pardubicích.

Pardubice – Třinec 1:2

Hosté nastoupili oproti semifinále bez zraněného Martina Růžičky a trenér Zdeněk Moták pozměnil složení většiny útočných formací.

Dynamo bylo od začátku střelecky aktivnější, do vedení se ale dostali Oceláři. Slibnou šanci Andreje Nestrašila po zaváhání v rozehrávce ještě Východočeši stihli napravit, v 9. minutě ale hosté získali puk za brankou, Hrehorčák překonal gólmana Romana Willa a připsal si první trefu v play off.

Vyrovnat mohl Martin Kaut, brankář Ondřej Kacetl ale pokračoval ve skvělých výkonech z předchozích sérií play off. V poslední minutě první třetiny mu navíc po střele Richarda Pánika v přesilovce pomohla tyč.

Ve druhé části si nejprve Will poradil s dorážkou Hrehorčáka, Kacetlovi poté při Zohornově střele pomohl šťastný blok Tomáše Kundrátka. Ve 29. minutě hosté vedení zvýšili. Prosadil se důrazný Kurovský a připsal si také první gól v play off.

Třinec se poté mohl ještě více zaměřit na obranu a rychlé protiútoky, Dynamo ale dokázalo ve 37. minutě snížit. V přesilové hře se o to pohotovou dorážkou postaral kapitán Sedlák.

Na začátku třetí části mohl při Hrehorčákově vyloučení vyrovnat Lukáš Radil, Kacetl se ale stihl přesunout a betonem jeho pokus vyrazil. I hosté mohli přidat další gól v přesilovce, čtyřminutový trest Zohorny ale nepotrestali. Slezany to mrzet nemuselo, v nervózním závěru vítězný vstup do série uhájili.

Program finále TELH