Jasná záležitost, Tatran vykročil za obhajobou v PSB čistým kontem i zakončením ve Forsbergově stylu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jasná záležitost, Tatran vykročil za obhajobou v PSB čistým kontem i zakončením ve Forsbergově stylu
Matěj Čelakovský z Tatranu překonal brankáře Jana Hlináka z Butchis.
Matěj Čelakovský z Tatranu překonal brankáře Jana Hlináka z Butchis.Livesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže hraje souběžně také Penalty Shot Battle, tedy soutěž, která korunuje krále samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži brankářů a šikovných střelců došlo ve třetím hracím dnu na souboj mistra s nováčkem. A Tatran byl nekompromisní… 

Gólman Tatranu Střešovice Tomáš Jurco prožívá výjimečné měsíce své zatím krátké kariéry. Po zisku mistrovského titulu vychytal vítězství v evropském Poháru mistrů a nedávno dovedl svůj tým i k triumfu v Českém poháru. A nenechal si ujít ani Penalty Shot Battle. "Asi by bylo něco špatně, pokud bych se nevrátil s cílem obhájit loňské vítězství," nechal se slyšet dvacetiletý gólman, který loni ovládl soutěž společně s Martinem Čermákem. 

Florbalová PSB 2024: Tatran – Butchis 2:0
Livesport / Nedori

Tentokrát mu dělal společnost Matěj Čelakovský, který mistrně ovládá technické kousky a i díky nim dvakrát bezpečně překonal dlouholetou oporu týmu Butchis Jana Hlináka. Klíčový druhý gól ve třetí sérii zaznamenal díky efektnímu triku a jednoručné zakončení ala Peter Forsberg na dlouhou ruku.

Naopak Jurco zlikvidoval všechny čtyři nájezdy mladého obránce Antonína Šubrta. "Byl to povinný postup a zvládli jsme to bez ztráty kytičky," těšilo střešovického brankáře, který si počínal velmi jistě a sebevědomě. 

Ve čtvrtfinále čeká Tatran vítěz duelu mezi Bohemians a Karlovými Vary. 

Pavouk Penalty Shot Battle 2024
Pavouk Penalty Shot Battle 2024Livesport

V dalším souboji ve čtvrtek 7. března na sebe narazí Pardubice a Česká Lípa.

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vyšle do boje dva zástupce a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech. Seriál čtrnácti soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu v polovině 14. dubna v pražské O2 areně. 

Zmínky