Kristofič šokoval O2 arenu a poslal Vémolu k zemi. Nikdy o sobě nepochybujte, vzkázal v slzách

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kristofič šokoval O2 arenu a poslal Vémolu k zemi. Nikdy o sobě nepochybujte, vzkázal v slzách
Pirátova radost po jasné výhře.
Pirátova radost po jasné výhře.Profimedia
Karlos Vémola (38) se s pražskou O2 arenou nerozloučil zrovna nejlépe. Žijící legenda česko-slovenské MMA scény nestačila v prvním kole očekávaného zápasu na Slováka Samuela Krištofiče (34). "Terminátor" musel skousnout prohru v podobě TKO.

Vémola před soubojem se Samuelem Krištofičem prohlásil, že chce být prvním bojovníkem, který slovenského soupeře ukončí na submission. "Pirát" rozhodně nebyl favoritem, vždyť v oktagonu letos ještě nevyhrál. Majitel nejrychlejšího knokautu v historii organizace (7 sekund) si však loučení s O2 arenou rozhodně představoval jinak.

Po úvodním rozstřelu přišel šok. Kristofič se prezentoval výborně a nepustil Vémolu k jeho oblíbenému zápasu. V čase 1:48 bylo po všem. Pirát svého soupeře rozkmital levačkou a poté ho zasáhl pravačkou, která legendárního "Terminátora" poslala k zemi.

Ihned po měření sil se v kleci rozplakal. "Nikdy o sobě nepochybuj! Říkal jsem, že jsem starý, nebo je to tím, že mám dítě, ale po posledním zápase jsem chtěl skončit. Lidé mi ale věřili a já si toho moc vážím. Psali mi, i když jsem měl dvě prohry v řadě. Dokázal jsem si, že člověk může mít v životě špatné období, ale musí být silnější a dokázat, že to zvládne," řekl se slzami v očích.

Otřesený Vémola po těžké porážce.
Otřesený Vémola po těžké porážce.Oktagon MMA

Překvapení se zrodilo i v zápase o prozatímní titul ve střední váze. Vlasto Cepo měl původně vyzvat šampiona Patrika Kincla, který se však zranil a organizace za něj zajistila náhradu v podobě Poláka Piotra Wawrzyniaka. Ten se svého boubelatého soupeře nezalekl, dostal ho až do třetího kola, kde ho "umlátil" a po dalším TKO večera dostal šanci vyzvat Kincla na souboj o právoplatný pás.

Finále turnaje Gamechanger přineslo v hlavním zápase souboj mezi Bojanem Veličkovičem a Andreasem Michailidisem o prémii 300 000 eur (asi 7,4 milionu korun). Srbský bojovník prochází po smrti svého otce nesmírně těžkým obdobím, o to sladší bylo jeho vítězství. Veličkovič se ve třetím kole dostal rukou k soupeřovu krku a podařilo se mu použít zadní škrcení. Michaelidis chvíli odolával, pak se musel podrobit. Bojan po duelu poděkoval své snoubence a matce.

Statistiky hlavního taháku.
Statistiky hlavního taháku.Oktagon MMA

Karol Ryšavý od rychlé prohry s Losenem Keitou střídá vzestupy a pády. Následně sice pokořil Hosseinpoura a Fodora, ale pod hlavičkou Fabriq MMA nestačil na Lengala a triumf nad Kohoutem vystřídala říjnová porážka na body s Legierskim.

Do duelu s Henriquem Madureirem nastoupil dobře připravený a Itala bez větších potíží ukončil na zemi za pouhých 1:59 min. Zástupce Spartacus Fight Gym poslal svého soupeře "k zemi" tvrdým úderem pod pás a další bomby už jen potvrdily triumf po verdiktu TKO.

České fanoušky potěšil Daniel Škvor. Čtyřiatřicetiletý bojovník porazil zkušeného Martina Zawadu na body po tříkolovém boji. Po zápase byli fanoušci svědky emotivního okamžiku, kdy 40letý Němec odložil rukavice doprostřed klece a za velkých ovací publika ukončil svou bohatou kariéru.