Nejistota ohledně návratu, Procházka v UFC přišel o soupeře. Hill se zranil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejistota ohledně návratu, Procházka v UFC přišel o soupeře. Hill se zranil

Jamahal Hill se s Jiřím Procházkou neutká.
Jamahal Hill se s Jiřím Procházkou neutká.Profimedia
Hvězdný český MMA bojovník Jiří Procházka (30) přišel o plánovaného soupeře v boji o návrat na trůn pro šampiona polotěžké váhové kategorie UFC. Američan Jamahal Hill (32), který v lednu získal Procházkou uvolněný titulový pás, si přetrhl Achillovu šlachu, čeká ho operace a několikaměsíční vynucená pauza. Hill na svém youtube kanálu oznámil, že se stejně jako Procházka rozhodl pás uvolnit.

"Bohužel jsem se zranil, přetrhl jsem si achillovku. Je to jen jedna z věcí, které se stávají. Je to těžké zranění, které bude vyžadovat operaci a bude vyžadovat čas a rehabilitaci," uvedl dvaatřicetiletý Hill a zároveň hned oznámil, že se zachová stejně jako Procházka. "Jiří Procházka byl šampion. Po zranění se však vzdal pásu, aby nebrzdil naši divizi. Chtěl, aby lidé měli svého šampiona. A já udělám to samé," řekl Hill.

Procházka jeho krok ocenil. "Chlape, je mi to moc líto. Opravdu jsem se těšil na náš souboj. Vážím si toho, že jsi se vzdal titulu. Jen člověk, který něco takového zažil, může takový čin ocenit," napsal Procházka na twitteru. Hill mu vzápětí odpověděl. "Díky, šampione! Určitě si spolu zatancujeme, nemůžu se dočkat, až tě uvidím na druhé straně oktagonu," uvedl Američan.

Procházka si loni v listopadu vážně poranil rameno a přišel tak o plánovaný prosincový zápas proti Gloveru Teixeirovi z Brazílie, ve kterém měl obhajovat pás šampiona UFC. Český bojovník se následně s organizací dohodl, že titul uvolní a až se uzdraví, dostane šanci o něj zabojovat zpět. Proti Teixeirovi v lednu nastoupil Hill a vyhrál na body.

Vzhledem k tomu, že Procházkův zdravotní stav se zlepšil a český bojovník už opět trénuje, mělo nyní dojít na jeho souboj s Hillem. "Situace ohledně našeho zápasu se nemění. Stále je soupeřem Hill, stále platí, že jdeme o titul. Jediné co, tak čekáme na datum a místo, kdy jsou ve hře tři možnosti - září Austrálie, říjen Abú Zabí a listopad New York," řekl na začátku měsíce Procházkův trenér a manažer Martin Karaivanov webu kaocko.cz. Hillovo zranění to ale změnilo.

Český bojovník a jeho zástupci budou nyní s vedením UFC jednat o příštím soupeři. "Kdo bude další? Vítěz (zápasu) Blachowicz x Pereira? Nebo?" napsal Procházka. Polák Jan Blachowicz, který se s Procházkou už v minulosti chtěl utkat, nastoupí proti Brazilci Alexi Pereirovi na konci července St. Lake City.