Není důvod k oslavám, série pokračuje už zítra, řekl po jasné výhře pardubický Cienciala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Není důvod k oslavám, série pokračuje už zítra, řekl po jasné výhře pardubický Cienciala
Pardubice úvodní utkání vyhrály.
Pardubice úvodní utkání vyhrály.Profimedia
Před startem vyřazovacích bojů slibovali aktivitu a jednoduchou hru. Po prvním zápase série s Olomoucí je jasné, že hokejisté Pardubic ze své taktiky jen tak neuhnou. Olomouc přehráli ve všech ohledech a po jednoznačné výhře 5:1 se ujali vedení v sérii. "Takhle se hraje play off. Drželi jsme se svojí hry a jsme rádi, že nám to tam napadalo," řekl útočník domácích David Cienciala (27), který se pod vítězství podepsal třemi asistencemi.

Sedmadvacetiletý forvard, opět prokázal, že hokej v play off mu náramně vyhovuje. Poprvé v sezoně zaznamenal v jednom duelu tři body a dal vzpomenout na své galapředstavení ze čtvrtfinále 2017/2018, kdy ještě v dresu Třince pokořil svého současného zaměstnavatele sedmi nahrávkami v jednom duelu. 

"Osobní statistiky vůbec nechci řešit. Je jedno, kolik jsem udělal bodů, hlavní je, že jsme vyhráli," řekl skromně sedmadvacetiletý útočník, jenž podle předpokladů nastoupil v první lajně s Tomášem Hykou a Lukášem Sedlákem.

Utkání Pardubice – Olomouc 5:1

Trenér Dynama Radim Rulík k sobě vrátil osvědčené trojičky. Ve druhé formaci tedy naskočili Lukáš Radil, Tomáš Zohorna a Robert Kousal, které sedmapadesátiletý kouč v závěru základní části kvůli poklesu formy rozdělil. 

Zohornova formace jako by se rozpomněla na skvělý vstup do sezony a Hanákům od začátku dělala problémy. "Myslím, že jsme do zápasu vstoupili aktivně. Přesně tak, jak jsme si řekli," vyprávěl novinářům Kousal, jenž do soutěžního duelu nastoupil poprvé od 24. února. "Všichni jsme byli ve zdravém napětí, ale já se těšil ještě víc než kluci. Na konci sezony jsem byl nějakých 14 dní mimo, takže jsem měl větší pauzu než oni a byl jsem o to víc nažhavenej," dodal.

A byl to právě on, kdo v 7. minutě poprvé překonal Branislava Konráda v brance Olomouce. Jeho trefě však předcházel Radilův kontakt s gólmanem, kvůli kterému rozhodčí branku odvolali. Olomouc nastalá situace povzbudila a hned po minutě otevřela skóre. Jan Káňa při signalizované výhodě napřáhl na modré čáře a poslal Moru do vedení. 

"Je dobře, že to s námi nic neudělalo. Jsou to věci, které se v hokeji stávají. Zápasy se dají otáčet i ze stavu 0:3," řekl k nepříjemné situaci Cienciala. "Jsou to momenty, které mohou tým srazit. Myslím ale, že jsme ukázali sílu," dodal Kousal. 

Toho neuznaný gól neodradil od útočných manévrů a v 11. minutě se převtělil do role nahrávače. Perfektním křižným pasem našel Mateje Pauloviče a slovenský křídelník srovnal. "Viděl jsem, že tam najíždí a povedlo se mi to na něj procpat mezi hráči. Měl to hezky na volej a dobře zakončil," popsal důležitou trefu Kousal. 

Uběhla přesně minuta a Dynamo stav zápasu otočilo. Obránce Tomáš Dvořák si našel puk na modré a svým prvním gólem v play off poslal Pardubice do vedení. V těchto chvílích byl na ledě jen jeden tým. 

Dynamo si aktivitu přeneslo i do druhé třetiny a v jejím závěru přidalo třetí branku. Opět se k ní přichomýtl všudybyl Kousal. Právě on stál na začátku kombinace, kterou z dorážky zakončil Zohorna. Statistici mu sice asistenci nezapočítali, ale to pardubického útočníka vůbec nemrzelo. "Hlavně jsem rád, že jsme vyhráli a drželi se toho, co jsme si řekli. Nebláznili jsme, zbytečně jsme nepropadali a díky tomu Olomouc skoro nic neměla," líčil spokojeně.

Pardubice ve třetí části své vedení hlídaly a díky dvojici Tomáš Hyka-Lukáš Sedlák ho ještě navýšily. Druhý jmenovaný uzavřel po Ciencialově asistenci na konečných 5:1 a vstřelil svůj první gól v extraligovém play off. 

"Jsme rádi, že máme první výhru ale není důvod k oslavám. Hraje se na čtyři vítězné, takže musíme zregenerovat a zítra do toho jít na novo. Chceme urvat další výhru," uzavřel Cienciala.