Prohra s Německem byla varování. Pokud se nezlepšíme, čeká nás velké zklamání, hlásí Mbappé

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Prohra s Německem byla varování. Pokud se nezlepšíme, čeká nás velké zklamání, hlásí Mbappé
Mbappého výkon proti Německu nepotěšil.
Mbappého výkon proti Německu nepotěšil.Reuters
Podle klíčového hráče francouzské fotbalové reprezentace Kyliana Mbappého (25) byla porážka 0:2 od Německa varovným signálem před nadcházejícím mistrovstvím Evropy. Dodal, že tým vedený Didierem Deschampsem (55) musí v úterním přátelském utkání proti Chile předvést o poznání lepší výkon, aby se vyhnul riziku, že bude se zklamáním odjíždět také z letošního Eura.

Florian Wirtz skóroval za Německo už po pouhých sedmi vteřinách hry. "Jen jsme stáli a koukali," postěžoval si po svém 150. zápase v roli trenéra Francie Deschamps. Druhý zásah přidal na začátku druhého poločasu Kai Havertz, a definitivně tak stvrdil výsledek utkání.

S výkonem sebe a svých spoluhráčů nebyl spokojený ani Mbappé, který odehrál plnou minutáž. "Musíme si uvědomit, že pokud budeme takto hrát i v dalších zápasech, které nás čekají, mohlo by nás čekat velké zklamání," sdělil v pondělí novinářům.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Na otázku, zda porážka zmírnila ambice Francie před Eurem, odpověděl ofenzivní hráč Paris Saint-Germain následovně: "Nevím. Kdybychom vyhráli nad Německem 5:0, neříkal bych hned, že snadno vyhrajeme celé Euro. Tudíž nechci ani v tomto případě tvrdit, že prohra znamená, že se necháme lehce vyřadit."

Dodal ovšem, že výsledek a předvedenou hru je potřeba brát jako varování. "Samozřejmě to nebyl dobrý zápas. Teď ale nezahodíme všechno, co jsme vybudovali. Prošli jsme kvalifikací, byli s naším stylem úspěšní. Dokázali jsme vyhrát hodně zápasů," uvedl optimisticky útočník spojovaný s přesunem do Realu Madrid. Otázce na přestup se ale na tiskové konferenci vyhnul.

Francie v úterý pohostí na Stade Velodrome, kde hraje své domácí zápasy Marseille, Chile. Mbappé řekl, že očekává od místních fanoušků nevraživost, a to i když na tamější půdě nastoupí v dresu reprezentace.

"Pokud na mě budou bučet, takový je život. Nebudu si to brát osobně a nezmění to můj způsob hry," pronesl 25letý reprezentant. "Ale pokud na mě nebudou bučet, budu příjemně překvapen," dodal.

Přehled utkání Francie – Chile