Rosol končí s profesionální tenisovou kariérou. Je čas přenechat to mladším, prohlásil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rosol končí s profesionální tenisovou kariérou. Je čas přenechat to mladším, prohlásil

Rosol už další zápasy na profesionální úrovni nepřidá.
Rosol už další zápasy na profesionální úrovni nepřidá.Profimedia
Bývalý český daviscupový reprezentant Lukáš Rosol (38) na svém Instagramu zveřejnil prohlášení o konci tenisové kariéry. Během ní získal ve Wimbledonu i skalp Rafaela Nadala a na okruhu ATP vyhrál dva tituly.

"Všechno jednou končí a tento konec je těžší, než kterýkoliv jiný. Dospět k tomuto rozhodnutí nebylo vůbec snadné," napsal brněnský rodák na sociální sítě. Rosol hrál už v minulém roce jen challengerové turnaje, kde často musel projít kvalifikací, a nejnižší podniky Futures. V letošním roce neodehrál žádný zápas na okruhu ATP a klesl až na konec první tisícovky.

"Tenis byl, je a bude celý můj život. Jenže čas člověk nezastaví a bolavému tělu neporučí. Moje kariéra měla všechno, co mít měla. Dřelo se, bolelo to, prohrávalo se, vyhrávalo se," pokračoval Rosol, jehož zřejmě nejpamátnějším zápasech byl vítězný duel s Rafaelem Nadalem ve Wimbledonu 2012. Tehdejší světovou dvojku udolal v pětisetové bitvě.

"Přátelé, byla to sakra krásná jízda a já za tenhle splněný sen děkuji," ukončil bývalý daviscupový reprezentant svoje vyjádření. Poděkoval v něm také rodině a svým blízkým, kteří ho během jeho úspěšné kariéry podporovali a pomáhali mu.

Tituly z Bukurešti a Winston-Salemu

Rosol, který se na své maximum (26. místo v žebříčku ATP) dostal v září 2014, slavil během své kariéry dva tituly na okruhu ATP. Šampionem se stal na antukovém turnaji v Bukurešťi v roce 2013 a o rok později na betonu v americkém Winston-Salemu. Právě tento triumf mu zajistil posun do TOP 30. Ve čtyřhře přidal další tři tituly na nejvyšším okruhu.

V Davis Cupu si připsal 14 výher ve dvouhře, mezi které patří také skalpy Alexandera Zvereva nebo Jo-Wilfreida Tsongy. V roce 2013 si v této soutěži zahrál po boku bývalé české jedničky Tomáše Berdycha nejdelší čtyřhru v historii, která trvala přes 7 hodin.