Staněk sehnal finance a i letos bude závodit ve formuli 2. Chci se pohybovat vepředu, hlásí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Staněk sehnal finance a i letos bude závodit ve formuli 2. Chci se pohybovat vepředu, hlásí

Staněk bude i v sezoně 2024 závodit v seriálu formule 2 za italskou stáj Trident.
Staněk bude i v sezoně 2024 závodit v seriálu formule 2 za italskou stáj Trident.Profimedia
Roman Staněk (19) bude i v roce 2024 závodit ve formuli 2. Rodák z Valašského Meziříčí oznámil, že se mu podařilo zajistit potřebné finance a bude v seriálu pokračovat ve stáji Trident. Jezdec, který si postup do druhé nejvyšší série vysloužil díky pátému místu ve formuli 3 v roce 2022, obsadil v konečném hodnocení loňské sezony 18. místo. "Budu ve formuli 2 druhý rok, cílem je pohybovat se vepředu," řekl s vírou ve výsledkový posun.

V premiérovém roce v F2 dokázal Staněk ze 26 závodů v sezoně včetně sprintů šestkrát bodovat a jeho maximem bylo páté místo ve sprintu v Rakousku. Finanční potíže mu komplikovaly závěr sezony, ohrožen byl i jeho start ve finále v Abú Zabí.

Peněžní prostředky pro nový rok se mu ale i za přispění fanoušků a další dotace jeho otce podařilo získat. "Jsem opravdu rád, že mohu pokračovat ve své cestě s týmem Trident. Vytvořili jsme si za uplynulé roky skvělý vztah a pro letošní rok zde vidím velký potenciál," dodal Staněk.

"Od letošní sezony se ve formuli 2 mění monopost a u nás v týmu se mění hodně lidí. Očekáváme, že se s Romanem významně posuneme. Loni to byla jeho nováčkovská sezona a letos tak bude muset ukázat naplno, co v něm je," uvedl v tiskové zprávě manažer týmu Trident a zároveň také bývalý pilot GP2 Giacomo Ricci.

Staňkovým týmovým kolegou bude zkušený Nizozemec Richard Verschoor, pro kterého půjde o čtvrtou sezonu ve formuli 2. Loni dokázal vyhrát hlavní závod v Rakousku a v celkovém pořadí skončil na devátém místě.

Osmá sezona FIA formule 2 začne v bahrajnském Sachíru od 29. února do 2. března. Šampionát navštíví 14 různých okruhů, poprvé se představí v Kataru. Všech 14 podniků se uskuteční v rámci víkendů formule 1.

Výsledky loňské sezony formule 2