Razítko na skvělý vstup do sezony. Ostapenková ovládla halu v Linci, byť odvracela mečbol

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Razítko na skvělý vstup do sezony. Ostapenková ovládla halu v Linci, byť odvracela mečbol
Jelena Ostapenková získala svou nejcennější halovou trofej
Jelena Ostapenková získala svou nejcennější halovou trofejProfimedia
Dva tituly ve dvouhře, jeden ve čtyřhře. Deblové finále na Australian Open a zápasová bilance 22:3. Světová dvanáctka Jelena Ostapenková (26) toho během uplynulých 33 dní stihla opravdu hodně a zaznamenala skvělý vstup do sezony. Sedm dní po finálovém nezdaru v Melbourne ovládla halový turnaj WTA 500 v rakouském Linci, byť hned ve svém úvodním vystoupení čelila mečbolu. Ve finále lotyšská tenistka nedala v souboji bývalých finalistek šanci Rusce Jekatěrině Alexandrovové (29), kterou přehrála 6:2, 6:3 a získala celkově 8. titul.

Ostapenková – Alexandrovová 6:2, 6:3 

Světová dvanáctka Jelena Ostapenková v úvodu sezony ovládla pětistovku v Adelaide, získala 7. titul a po šesti letech se vrátila do TOP 10. K tomu zapsala deblový titul v Brisbane a ve čtyřhře si zahrála i finále na Australian Open.

Jen čtyři dny po deblové porážce ve sluncem rozpáleném Melbourne už vstoupila do halového turnaje WTA 500 v promrzlém rakouském Linci, kam se vrátila poprvé od neúspěchu ve finále v roce 2019. A svou formu i dobré psychické rozpoložení prodala i po návratu do Evropy.

Během necelých 63 hodin totiž porazila všechny čtyři soupeřky. Ve čtvrtek, respektive v pátek pár minut po půlnoci, navzdory minimálnímu času na odpočinek a aklimatizaci udolala po obratu a odvrácení mečbolu Dánku Claru Tausonovou a znovu nastartovala svůj dobře fungující motor.

Další tři sokyně totiž skolila již hladce ve dvou setech. Po Britce Jodie Burrageové a semifinálovém souboji s bývalou šampionkou Anastasií Pavljučenkovovou zvládla i finále dvou nejvýše nasazených hráček Jekatěrině Alexandrové. O tři roky starší Rusku přehrála bez ztráty podání 6:2, 6:3 a vzájemnou bilanci vyrovnala na 5:5.

Ostapenková opět úspěšně vsadila na útočný tenis. Soupeřku přestřílela na vítězné údery 28:15 a přitom udělala jen o jednu nevynucenou chybu více. 

Statistiky zápasu Jelena Ostapenková – Jekatěrina Alexandrovová
Statistiky zápasu Jelena Ostapenková – Jekatěrina AlexandrovováLivesport

Šestadvacetiletá Ostapenková letos odehrála celkově již 25 zápasů během 33 dní. Ve dvouhře má bilanci 13:2, když prohrála pouze s neoblíbenou soupeřkou Viktorií Azarenkovou, ve čtyřhře má úspěšnost 9:1.

"Byl to vážně povedený týden. V každém zápasu jsem se cítila čím dál lépe. Je úžasné, že jsem letos vyhrála už dva turnaje ve dvouhře, jeden ve čtyřhře a ještě jsem byla ve finále Australian Open. Cítím, že jsem vyzrálejší a sebevědomější hráčkou, takže mám motivaci dál tvrdě pracovat a usadit se v TOP 10," řekla Ostapenková, jež si v žebříčku polepší z 12. na 11. místo.

Vítězka Roland Garros 2017 Ostapenková ve svém celkově 16. finále získala druhý letošní a celkově 8. titul a má ideálně nakročeno k tomu, aby poprvé vyhrála alespoň tři turnaje během jedné sezony. V hale triumfovala podruhé po triumfu na dvěstěpadesátce v Lucemburku 2019.

Devětadvacetiletá Alexandrovová hrála finále poosmé v kariéře a počtvrté prohrála. V Linci neuspěla už v roce 2018 a dál čeká na první halovou trofej.

Ostapenková bude dál pokračovat v nabitém programu. V následujících třech týdnech ji čeká Abú Zabí, Dauhá a Dubaj. Alexandrovová se po týdnu odpočinku představí znovu až v Kataru.  

Výsledky turnaje WTA 500 v Linci