Collinsová je v Miami k nezastavení, Garciaovou smetla i počtvrté a zahraje si o finále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Collinsová je v Miami k nezastavení, Garciaovou smetla i počtvrté a zahraje si o finále
Danielle Collinsová si zahraje o první finále od Australian Open 2022
Danielle Collinsová si zahraje o první finále od Australian Open 2022Profimedia
Danielle Collinsová (30) na domácím podniku WTA 1000 v Miami vyhrála už 10 setů v řadě a stejně jako při svém debutu v roce 2018 postoupila do semifinále. Naposledy si Američanka hrající svou rozlučkovou sezonu poradila 6:3, 6:2 s Francouzkou Caroline Garciaovou (30), s níž ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí neztratila víc jak osm gamů. O první finále od Australian Open 2022 si zahraje s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou (29), která vyřadila domácí Jessicu Pegulaovou (30).

Garciaová – Collinsová 3:6, 2:6

Danielle Collinsová sice na úvod turnaje prohrála set s krajankou Bernardou Peraovou, ale od té chvíle vyhrála již 10 setů v řadě a v žádném neztratila víc jak tři gamy. Soupeřkám v posledních deseti sadách povolila dohromady pouze 19 her. 

Ve čtvrtfinále si třicetiletá Američanka poradila s oblíbenou soupeřkou Caroline Garciaovou. Francouzské vrstevnici nenabídla jediný brejkbol, po hodině a čtvrt zvítězila 6:3, 6:2 a také čtvrtý vzájemný souboj vyhrála snadno 2:0 na sety. Už potřetí cestou za vítězstvím ztratila jen pět gamů.

Collinsová postoupila do semifinále turnaje WTA 1000 teprve podruhé v kariéře. Poprvé se jí to podařilo právě v Miami, při debutu v roce 2018 začínala už v kvalifikaci a po skalpech olympijské vítězky Moniky Puigové či grandslamové šampionky Venus Williamsové prohrála až před finálovými branami. Tehdy hrála svou první kompletní sezonu na okruhu WTA a na Floridě několikrát překonala své maximum.

"Teď mám na sobě rozhodně lepší oblečení," smála se Collinsová při vzpomínce na šest let starý úspěch. "Miluju svůj nový outfit Free People. To je velké plus. Dřív to pro mě bylo mnohem těžší, pořád jsem musela sledovat rozpočet," dodala 53. hráčka světa, jež si postupem do semifinále vydělala už 325.000 dolarů.

Letos v Miami zaútočí na své celkově teprve čtvrté finále a první od Australian Open 2022. Ve sbírce má dvě trofeje, když v létě 2021 vyhrála dva turnaje během tří týdnů - na antuce v Palermu a na tvrdém povrchu v San Jose. Před letošní sezonou oznámila, že rok 2024 bude jejím posledním na okruhu.

Semifinálovou soupeřkou Collinsové bude přemožitelka Igy Šwiatekové Ruska Jekatěrina Alexandrovová.

První semifinálovou dvojici vytvořily už v úterý trojnásobná šampionka Viktoria Azarenková z Běloruska a světová čtyřka Jelena Rybakinová z Kazachstánu.

Alexandrovová – Pegulaová 3:6, 6:4, 6:4

Jekatěrina Alexandrovová pokračuje v Miami ve skvělé jízdě a připsala si už druhou výhru nad hráčkou TOP 5 v řadě, když po obratu vyřadila domácí Jessicu Pegulaovou a navázala na skalp světové jedničky Igy Šwiatekové. Aktuálně 16. hráčka světa překonala své zdejší maximum a postoupila do druhého semifinále na akcích WTA 1000.

Utkání začala lépe domácí Pegulaová, když od stavu 2:3 získala čtyři hry v řadě a tak i první set. Od začátku druhé sady ale převzala vedení Alexandrovová, náskok už nepustila a i přes jedno zaváhání na servisu si vynutila rozhodující dějství.

Ve velmi vyrovnaném třetím setu rozhodla Ruska až v samotném závěru ziskem tří her v řadě a po využití druhého mečbolu při vlastním podání postoupila do semifinále.

"Tenhle zápas byl opravdu těžký, hrála jsem až do konce a to že se mi podařilo vyhrát beru jako největší úspěch. Semifinále je skvělý bonus a jsem teď opravdu šťastná," dodala s úsměvem v pozápasovém rozhovoru  Alexandrovová.

O premiérové finále na tisícovce si zahraje v prvním vzájemném zápase proti další domácí hráčce Danielle Collinsové. 

Výsledky turnaje WTA 1000 v Miami