Tennis Tracker: Murray v Davis Cupu posbíral už 33 výher, Bencicová v Mexiku nenastoupila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Murray v Davis Cupu posbíral už 33 výher, Bencicová v Mexiku nenastoupila
Andy Murray patří mezi tenisové legendy.
Andy Murray patří mezi tenisové legendy.Reuters
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 19. září?

23:38 - Jekatěrina Alexandrovová v Guadalajaře zdolala 7:6, 7:6 Polku Magdalenu Frechovou, přestože v prvním setu čelila čtyřem setbolům a ve druhém dalším dvěma, a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2:2. O potup do čtvrtfinále si zahraje se Sachiou Vickeryovou, nebo Caroline Dolehideovou.

22:59 – Francouzka Caroline Garciaová vyhrála s Aliaksandrou Sasnovičovou i šestý vzájemný souboj. Na podniku WTA 1000 v Guadalajaře světová jedenáctka zvítězila až po odvrácení tří mečbolů a téměř třech hodinách boje 4:6, 7:6, 6:4 a postoupila do osmifinále. V něm na ni čeká přemožitelka Karolíny Plíškové Američanka Hailey Baptisteová.

Sestřih zápasu Caroline Garciaová – Aliaksandra Sasnovičová
Livesport

21:20 – Tým Evropy přišel pár dní před startem Laver Cupu po světové čtyřce Holgeru Runem také o pátého hráče světa a s ohledem na počet účastí nejzkušenějšího člena Řeka Stefanose Tsitsipase, který se omluvil kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Nehrající kapitán Bjorn Borg tým doplnil o francouzského teenagera Arthura Filse, jenž už byl ve Vancouveru připravený jako náhradník.  

21:11 – Až 180. hráčka světa Emiliana Arangová se na 'tisícovce' v mexické Guadalajaře postarala o druhé překvapení během dvou dnů. Po vítězství nad Anastasií Potapovovou smetla 6:1, 6:2 americkou vítězku US Open z roku 2017 Sloane Stephensovou, připsala si druhý skalp hráčky TOP 50 a zaznamenala svou teprve šestou výhru na okruhu WTA. V osmifinále se dvaadvacetiletá Kolumbijka utká s Taylor Townsendovou, nebo Elvinou Kalievovou.

17:59Vít Kopřiva znovu potvrdil svou skvělou aktuální formu. Dva dny po nezdaru ve finále ve Štětíně úspěšně vstoupil do dalšího antukového challengeru v rakouském Bad Waltersdorfu, když italského outsidera Andreu Picchioneho zdolal 6:4, 3:6, 7:6 a navázal na postup krajanů Zdeňka Koláře a Petra Nouzy.

12:38 – Čeští tenisté znají čtvrtfinálového soupeře pro finálový turnaj Davisova poháru. Na konci listopadu se výběr kapitána Jaroslava Navrátila ve španělské Málaze utká s Australany. Rozhodl o tom úterní los v Londýně. Více informací najdete v článku.

11:42Zdeněk Kolář úspěšně vstoupil do challengeru v rakouském Bad Waltersdorfu a přerušil sérii tří porážek. V úvodním kole si poradil 6:1, 7:5 s domácí divokou kartou Sebastianem Sorgerem a o první čtvrtfinále po třech měsících bude usilovat proti Janovi Choinskému.

11:39Dominik Palán se poprvé v kariéře účastní turnaje ATP a v kvalifikaci na "dvěstěpadesátce" v čínském Zhuhai začal vydřeným vítězstvím. Dvaadvacetiletý Čech po téměř dvouapůlhodinovém boji zdolal 6:3, 2:6, 7:6 domácí divokou kartu Chukanga Wanga, ačkoli v rozhodujícím setu prohrával už 0:3. Ve finále kvalifikačních bojů vyzve Australana Danea Sweenyho.

11:13 – Už za necelou hodinu proběhne v Londýně los čtvrtfinále letošního ročníku Davis Cupu. Češi se na konci listopadu utkají ve španělské Málaze s výběrem Austrálie, či Finska.

11:09Michael Vrbenský na rozdíl od krajana Andrewa Paulsona na challengeru v Rumunsku na zvládnutou kvalifikaci nenavázal, v prvním kole hlavní soutěže podlehl 4:6, 6:4, 2:6 Alexanderovi Weisovi z Itálie.

10:41Andrew Paulson vyhrál i třetí zápas na challengeru v Rumunsku ve dvou setech. Jednadvacetiletý český kvalifikant na úvod hlavní soutěže deklasoval 6:2, 6:1 Nina Serdarušiče z Chorvatska a o druhé letošní a zároveň kariérní čtvrtfinále na challengerech si zahraje s nasazenou jedničkou Zsomborem Pirosem, nebo Nikolásem Sánchezem.

09:42Linda Fruhvirtová vypadla na turnaji WTA 250 v Guangzhou hned v prvním kole také ve čtyřhře. Trápící se teenagerka nestačila s Britkou Maiou Lumsdenovou dvakrát 4:6 na Lidziju Morozovovou a Dianu Šnajderovou.

07:35 – Už tak prořídlé startovní pole turnaje WTA 1000 v Guadalajaře v pondělí utrpělo další trhliny. Po Beatriz Haddadové Maiaové se před svým prvním zápasem omluvila také světová patnáctka Belinda Bencicová ze Švýcarska, která v Mexiku mohla získat důležité body v boji o Turnaj mistryň. Olympijskou vítězku ze hry vyřadily střevní potíže.

07:22 – Až 180. hráčka světa Emiliana Arangová v mexické Guadalajaře porazila při premiéře na turnaji WTA 1000 jedenáctou nasazenou Anastasii Potapovovou po setech 6:4, 6:3, připsala si první skalp hráčky TOP 50 a zaznamenala svou pátou výhru na okruhu WTA. Ve druhém kole dvaadvactiletá Kolumbijka vyzve bývalou vítězku US Open Sloane Stephensovou (h2h 0:0).

06:10 – Pouze Bunny Austin (36) a Fred Perry (34) vyhráli v historii Davisova poháru více zápasů ve dvouhře za Velkou Británii než Andy Murray (33).