Zápas století napíše druhou kapitolu. Vémola půjde po čtyřech letech opět proti Véghovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zápas století napíše druhou kapitolu. Vémola půjde po čtyřech letech opět proti Véghovi
Vyhlášení vítěze zápasu století. Vlevo vítězný Slovák Attila Végh.
Vyhlášení vítěze zápasu století. Vlevo vítězný Slovák Attila Végh.Profimedia
Duel, který oběma aktérům převrátil život naruby a zlomil rekordy v návštěvnosti, bude mít po čtyřech letech pokračování. Organizace Oktagon MMA oznámila na sociálních sítích odvetu mezi Karlosem Vémolou (37) a slovenským fighterem Attilou Véghem (37), přestože termín zatím znám není.

V roce 2019 vstupoval český bojovník (33-6) do klece s vědomím, že potvrdí pozici česko-slovenské jedničky. Vémola byl podle mnoha favoritem, vždyť táhl 11zápasovou sérii vítězství. Legendární Slovák Végh (33-9) však ukázal své kvality a zvítězil už po dvou minutách, kdy "Terminátora" poslal k zemi tvrdým knokautem.

Vémola následně přišel téměř o všechno. Dveře do prestižní UFC se zavřely, trápila ho zlomená psychika, samota či množící se zranění. O rok později se vrátil, následovalo šest vítězných duelů v řadě a zisk titulů ve střední a polotěžké váze.

Porážku od Végha bral fatálně. "Odvetu nepotřebuju, ale pokud bude, nastoupí do klece člověk, který už všechno ztratil,“ řekl krátce poté Vémola. O pár měsíců později už byl bojovnější. "Pokud začne Atiila něco dělat, může se mnou mít odvetu. Ale nechci ho za zenitem," vyjádřil se nedávno kontroverzní fighter.

Végh se skutečně od momentu, kdy se stal největším bojovníkem na domácí scéně a který zpečetil jeho ikonický status, v kleci neobjevil. Vémola ho však nyní vyburcoval k nejsledovanější odvetě v historii obou zemí. "Karlíto má v životě jen jednu motivaci a tou je jít proti mně. Ten zápas chci a vezmu ho," potvrdil někdejší šampion organizace Bellator MMA.