Dittrich ničil kapitána Vinohrad, Chodov pak slavil ve florbalové PSB díky jednoručné parádě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dittrich ničil kapitána Vinohrad, Chodov pak slavil ve florbalové PSB díky jednoručné parádě
Tadeáš Dittrich zlikvidoval pět ze šesti nájezdů kapitána Vinohrad Jana Procházky
Tadeáš Dittrich zlikvidoval pět ze šesti nájezdů kapitána Vinohrad Jana ProcházkyLivesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže hraje souběžně také Penalty Shot Battle o krále samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži brankářů a šikovných střelců došlo ve pátém hracím dnu na malé pražské derby, které rozhodla až dodatečná šestá série a v ní drzý trik Vojtěcha Petráně. Když pak Tadeáš Dittrich chytil pátý nájezd z šesti, postoupil Chodov do čtvrtfinále.

Loni dotáhl Jan Procházka své Vinohrady až do semifinále a tak si letošní ročník nemohl nechat ujít. Jenže tentokrát proti němu zaklekl urostlý gólman Tadeáš Dittrich. "Nájezdy jsou má oblíbená disciplína už od florbalových začátků. Je to i o štěstí, někdy se daří více a jindy méně. Snad to dnes klapne," přemítal strážce brány Chodova.

Florbalová PSB 2024: Chodov – Vinohrady 2:1p
Livesport / Nedori

Kapitán vinohradských Sokolů ho sice ve třetí sérii překonal, ale hned poté přišla odpověď od Vojtěcha Petráně, který si nechal jeden parádní kousek i do dodatečné série. 

Za stavu 1:1 v prodloužení vytáhl šikula z Chodova nájezd, který vynalezl reprezentační forvard Martin Tokoš. Bekhendové podseknutí na dlouhou ruku přes brankáře Mikuláše Futschika z SKV vyšlo parádně a jelikož pak Dittrich znovu zlikvidoval Procházkovo míchání, postup mezi osmičku nejlepších slavil Chodov. Ve čtvrtfinále se tým z pražského Jižního Města střetnou s Black Angels.

Pavouk Penalty Shot Battle 2024
Pavouk Penalty Shot Battle 2024Livesport / Nedori

V dalším souboji se v pátek 15. března představí loňští finalisté z Karlových Varů a dvojice z Bohemians.

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vyšle do boje dva zástupce a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech. Seriál čtrnácti soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu v polovině 14. dubna v pražské O2 areně. 

Zmínky