Stará škola kapitána Pardubic byla víc než triky mladíka. Česká Lípa ve florbalové PSB končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Stará škola kapitána Pardubic byla víc než triky mladíka. Česká Lípa ve florbalové PSB končí
Pardubický Lukáš Prix v sedmé sérii překonal Daniela Jukla
Pardubický Lukáš Prix v sedmé sérii překonal Daniela JuklaLivesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže hraje souběžně také Penalty Shot Battle, tedy soutěž, která korunuje krále samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži brankářů a šikovných střelců došlo ve čtvrtém hracím dnu na souboj, v němž Pardubice zužitkovaly svou zkušenost.

Sokolům se sice v superligové sezoně vůbec nedaří a úspěchem by byla samotná záchrana, do dovednostní soutěže ale nominovaly své hlavní opory a možná i díky tomu slavily postup. 

Česká Lípa poslala do boje mladého obránce Matyáše Flekla, který má v nejvyšší soutěži zatím na kontě jen jediný start. "Vlastně ho vůbec neznám a nevím co bych od něj mohl očekávat," přiznal gólman Pardubic Matěj Denemark. Flekl zkoušel různé technické kousky, nakonec ale z pěti pokusů proměnil jen jeden.

Florbalová PSB 2024: Pardubice – Česká Lípa 3:2p
Livesport / Nedori

Stejně úspěšný byl proti českolipskému gólmanovi Danielu Juklovi také kapitán Východočechů Lukáš Prix, který naopak volil nájezdy ze staré školy a postupem času nabíral stále větší jistotu.

Duel rozhodla až třetí série prodloužení, ve které Denemark se štěstím vytěsnil Fleklův pokus nad břevno a následně Prix vystřihl ukázkový bekhendový blafák zakončený pod břevno.

Pardubické Sokoly ve čtvrtfinále čeká lepší ze souboje Liberec vs. Sparta.

Pavouk Penalty Shot Battle 2024
Pavouk Penalty Shot Battle 2024Livesport / Nedori

V dalším souboji v pondělí 11. března střetnou pražské týmy Královských Vinohrad a Chodova.

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vyšle do boje dva zástupce a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech. Seriál 14 soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu v polovině 14. dubna v pražské O2 areně. 

Zmínky