Neskutečný Leverkusen znovu zachraňoval zápas až v nastavení, Kane sestřelil Frankfurt

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neskutečný Leverkusen znovu zachraňoval zápas až v nastavení, Kane sestřelil Frankfurt

Aktualizováno
Schick se proti Stuttgartu neprosadil.
Schick se proti Stuttgartu neprosadil.AFP
Fotbalisté Leverkusenu remizovali ve 31. kole Bundesligy se Stuttgartem 2:2 a senzačně uhájili naději na absolvování sezony bez jediné porážky napříč soutěžemi. S hráči Bayeru to ale dlouho vypadalo bledě i kvůli zahozené tutovce Patrika Schicka (28). Hosté, jejichž rovněž překvapivě úspěšný ročník zastínil právě příběh domácího Bayeru, vynesl vedení výborný vstup do druhé půle. V rozmezí 10 minut se totiž prosadili Christian Führich (26) a Deniz Undav (27). Jenže Bayer znovu ukázal, že jej letos není možné odepisovat. V nastaveném čase totiž z poslední akce utkání srovnal skóre dorážející Robert Andrich (29).

Bayern – Frankfurt 2:1

Neuběhlo však ani 10 minut hry a kapitán anglické reprezentace stáhl náskok svého polského předchůdce o jednu branku. Hosté předvedli uprostřed hřiště nedorozumění v rozehrávce, čehož využil Konrad Laimer a po samostatném úniku předložil míč právě Kaneovi, jenž snadno skóroval. Odpověď Orlů na sebe ovšem nenechala dlouho čekat. Ve 23. minutě přešel Hugo Ekitiké přes dva bránící hráče a krouceným projektilem zpoza vápna překonal Manuela Neuera.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Bavorům mohl vrátit náskok prakticky okamžitě Thomas Müller, jeho pokus z velkého úhlu ale proskákal jen podél brankové čáry. Blízko gólu byl těsně před odchodem do šaten i Raphaël Guerreiro, jenž se pokusil srazit Müllerovu přihrávku do branky. Od Kevina Trappa se však míč otiskl jen o tyč Frankfurtu.

Zhruba po hodině hry ve vlastním vápně fauloval Robin Koch nabíhajícího Müllera a kopala se penalta. Té se podle očekávání chopil Kane a přesnou ranou ukrojil další kus z rekordu Roberta Lewandowského, který dal v lize v sezoně 2020/21 za Bayern 41 branek. Tento moment dostal domácího favorita do sedla, ze kterého už neslezl.

Známkování hráčů.
Známkování hráčů.Livesport

Bayern na hřišti dominoval, měl převahu v počtu střel i držení míče, pojistku se mu už však přidat nepoštěstilo. Orli ovšem vůbec nepůsobili dojmem, že by s vývojem střetnutí chtěli něco udělat, a do úspěšného konce tak duel dovedli Die Roten.

Lipsko – Dortmund 4:1

Hned v úvodu zápasu vytáhl famózní zákrok domácí gólman Péter Gulácsi, jenž zneškodnil perfektně mířenou hlavičku Niclase Füllkruga k pravé tyči. Na maďarského strážce si nepřišla ani dalekonosná střela Juliana Brandta. Slovo si tak ve 20. minutě vzal Jadon Sancho, který se uvedl nechytatelnou technickou ranou do pravé šibenice.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vedení ovšem BVB vydrželo jen velmi krátce, když po centru z levého křídla zblízka skóroval Loïs Openda. Fanouškům Dortmundu pořádně zatrnulo při ráně po zemi Xaviho Simonse, jež orazítkovala levou tyč. Lipsko šlo nakonec do vedení v nastavení první půle, kdy z dorážky vypálil přesně pod břevno Benjamin Šeško.

Borussia zažila tragický start druhého dějství. Býci totiž šli okamžitě po hvizdu do přečíslení, na jehož konci stál úspěšný střelec Mohamed Simakan. Kontaktní trefu měla na hlavě střídající legenda BVB Marco Reus, gólman Gulácsi ovšem opět prokázal své kvality.

Cesta ke gólu.
Cesta ke gólu.Opta by Stats Perform

Při hráčích Borussie stálo štěstí v 74. minutě, kdy rychlý protiútok Býků skončil tečovanou ranou Opendy, která proskákala těsně vedle pravé tyče. Poslední gólový příspěvek tak obstaral o šest minut později Christoph Baumgartner.

Augsburg – Werder Brémy 0:3

Augsburg doma ztratil po porážce 0:3 body s Brémami a jeho naděje na posun směrem k evropským pohárům se téměř rozplynuly. Hosté si zajistili první venkovní vítězství od 16. února ve druhé půli, kdy na gól Romana Schmida z 52. minuty rychle navázal z penalty hrdina duelu se Stuttgartem Marvin Ducksch, jenž u úvodní trefy asistoval.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Bavoři tak ukončili šňůru pěti domácích ligových duelů bez porážky a teprve počtvrté v letošní sezoně před vlastním publikem padli. Zelenobílí zároveň na svého soupeře vyzráli na jeho půdě poprvé od roku 2018. Jiří Pavlenka ani Tomáš Koubek do utkání nezasáhli. 

Freiburg – Wolfsburg 1:2

Freiburg nepotrestal ztrátu Frankfurtu v boji o šestou pohárovou příčku, když padl s Wolfsburgem 1:2. Hosté dlouho prohrávali po vlastním gólu, nicméně díky vyloučení Kilianna Sildillii po hodině hry si Vlci vytvořili tlak, který vyústil ve vyrovnávací trefu Maximiliana Arnolda.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Pak se sice opět připomněl bádenský celek, velkou příležitost v podobě pokutového kopu ovšem nevyužil, a tak mohl v 90. minutě rozhodnout Maxence Lacroix. Český křídelník Václav Černý se podruhé v řadě nedostal ani do zápasové nominace.

Leverkusen – Stuttgart 2:2

Proti čerstvě korunovanému šampionovi mohli jít brzy do vedení. Na vynikající centr Leonidase Stergioua se vyšplhal Serhou Guirassy, ale jeho razantní hlavička doputovala jen těsně vedle tyče branky Lukáše Hradeckého.

Po necelé půlhodině hry se o slovo konečně přihlásil také Leverkusen. Alejandro Grimaldo si ideálně naběhl na pas za obranu, a ačkoliv se po jeho neúspěšné střele odrazil míč ideálně ke kopačkám Schicka, český útočník nedokázal z první dostatečně seřídit mířidla a dorážku z první poslal jen nad.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Krátce po změně stran navíc neproměněnou tutovku Švábové potrestali. Jamie Leweling se uvolnil na pravé straně hřiště a upaloval směrem k bráně, jeho následný pokus sice pozorný Hradecký vyrazil na tyč, jak se doráží z prvního doteku ale ukázal Schickovi Führich a překvapivé vedení hostů bylo na světě.

Další šok přišel v 56. minutě, kdy si Undav na hranici pravidel pomohl rukama proti Andrichovi a zakončením k tyči zvýšil náskok svého týmu. Jen chvíli nato ovšem vrátil naděje Bayeru na ligovou neporazitelnost do reálných rovin Amine Adli, jenž na hranici vápna přebral míč, posunul si jej na levačku a pohotovou střelou snížil.

V nastaveném čase se opět prokázala neskutečná síla novopečeného mistra v závěrech zápasů. Po přímém kopu se v 97. minutě dostal k odraženému balonu Andrich, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě.

Tak se Schick pohyboval na hřišti.
Tak se Schick pohyboval na hřišti.Opta by Stats Perform

Tabulka Bundesligy