Španělské oslavy poznamenalo vážné zranění Gaviho, záložník zřejmě přijde o Euro

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Španělské oslavy poznamenalo vážné zranění Gaviho, záložník zřejmě přijde o Euro
Gavi by mohl chybět až osm měsíců.
Gavi by mohl chybět až osm měsíců.AFP
Španělsko v neděli večer porazilo Gruzii 3:1 a stvrdilo první místo v kvalifikační skupině o postup na Euro do Německa, žádné velké oslavy se po závěrečném hvizdu ale nekonaly. Důvodem je vážné zranění, které během první půle utrpěl mladý záložník Gavi (19). Ten kvůli němu bude chybět šest až osm měsíců a přijde také o závěrečný evropský turnaj.

Španělsko – Gruzie 3:1

"Jedná se o vážné zranění pravého kolena. Každopádně ještě musíme počkat na přesnou diagnózu, abychom zjistili, v jak špatném stavu koleno doopravdy je," uvedl v prohlášení španělský svaz hned po utkání.

Gavi střídal během prvního poločasu a v pondělí dopoledne absolvoval podrobná vyšetření. Ta potvrdila obavy, fotbalista si přetrhl přední zkřížený vaz, vedle toho má poškozený meniskus a bude muset na operaci, po níž bude následovat šest až osm měsíců dlouhá pauza. Vedle zbytku ligové sezony tak přijde i o evropský šampionát v Německu.

"Je to velmi těžká chvíle pro Gaviho, Barcelonu, národní tým i pro mě osobně. Vypadá to, jako kdybychom prohráli zápas. Je to ošklivá stránka fotbalu, moc mě to mrzí. Uvidíme, jestli testy potvrdí vážnost zranění, podobně hořkou výhru jsem nikdy v životě nezažil," sdělil na tiskové konferenci trenér Luis de la Fuente.

Konečná tabulka kvalifikační skupiny A.
Konečná tabulka kvalifikační skupiny A.Livesport

Samotného Gaviho ještě v průběhu utkání podpořili jeho spoluhráči. V 55. minutě dal nakonec vítěznou branku barcelonský útočník Ferrán Torres a do rukou vzal dres s číslem devět a Gaviho jmenovkou, pro který si doběhl k lavičce. "Vyhráli jsme, ovšem odcházíme s hořkosladkými pocity. Neznáme přesný rozsah zranění, ale moc dobře víme, jak velkým bojovníkem Gavi je, takže to zřejmě bude vážnější," prohlásil Torres.